Briseles ķīlnieku krīze atrisināta bez cietušajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plkst. 03.30 (plkst. 04.30 pēc Latvijas laika) Briseles policijas īpašo uzdevumu vienība triecienā ieņēma ēku Beļģijas galvaspilsētas centrā, kur bruņots noziedznieks bija sagrābis divas ķīlnieces.

Kā aģentūrai "RIA Novosti" pavēstīja Briseles policijā, abas sievietes atbrīvotas, bet noziedznieks ir arestēts. Sievietes nav cietušas. Kā jau ziņots, trešdienas vakarā kāds bruņots vīrietis vienā no Briseles vēsturiskā centra kafejnīcām par ķīlniekiem sagrāba vairākus cilvēkus. Kā vēlāk izrādījās, viņš bija sagūstījis savu bijušo sievu un sievasmāti un divus bērnus, kurus piespieda doties uz dzīvokli virs kafejnīcas. "Tas ir ģimenes strīds," pavēstīja kāds policijas virsnieks. Policija bija norobežojusi notikuma vietu, liekot tuvējo māju iedzīvotājiem nogaidīt 35 stundas ilgās ķīlnieku krīzes atrisinājumu ārpus slēgtās zonas. Trešdienas vakarā noziedznieks atbrīvoja abus bērnus - divus gadus veco dēlu un deviņus gadus veco meitu - apmaiņā pret cigaretēm un dzērieniem. Noskaidrojies, ka ar pistoli un granātu bruņotais vīrietis sākotnēji pieprasījis savai bijušajai sievai nodot bērnus viņa apgādībā. Ķīlnieku krīzes laikā noziedznieks vairākas reizes atklāja uguni uz kafejnīcu ielenkušajiem policistiem, no kuriem vienu viegli ievainoja. Ātrās reaģēšanas vienības snaiperi bija ieņēmuši pozīcijas uz apkārtējo māju jumtiem. Kā ziņo vietējie masu mediji, vīrietis ir 37 gadus vecs Francijas pilsonis Farids Bamuhammads, un viņa iesauka ir "trakais Farids". Viņš jau agrāk sodīts par laupīšanu, ķīlnieku sagrābšanu un slepkavību. 1997.gadā par slepkavību viņam tika piespriesti 13 gadi ieslodzījumā. Slepkavībā līdzvainīga bija arī Farida dzīvesbiedre, kura arī tika notiesāta un meitu dzemdēja cietumā. Divus gadus pavadījis Beļģijas cietumā, Alžīrijā dzimušais Farids tika izraidīts uz Franciju. 2000.gadā Bamuhammads atkal atgriezās Briselē, kur viņš par ķīlniekiem sagrāba savas ģimenes locekļus, pieprasot bērnus nodot viņa aprūpē. Toreiz viņš bērnus un viņu aizbildņus gūstā noturēja trīs diennaktis un tika notiesāts uz pieciem gadiem. Līdz šim viņš atradās cietumā Beļģijas pilsētā Arlonā, taču par labu uzvedību uz īsu laiku tika izlaists uz mājām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu