Pasažieri un piloti atsakās iekāpt “Helios” lidmašīnās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Larnakas lidostu šodien nav pametušas vismaz divas Kipras aviokompānijas "Helios" pasažieru lidmašīnas, kuru piloti un pasažieri atteikušies tajās iekāpt, kamēr aviokompānija nebūs garantējusi laineru “Boeing 737” drošību. Atgādinām, ka viena šāda tipa lidmašīna vakar nogāzās pie Atēnām, un pastāv aizdomas, ka avāriju izraisījis defekts gaisa kondicionēšanas iekārtā.

Kipras mediji ziņo, ka Larnakas lidostā jau aptuveni trīs stundas uz skrejceļa stāv lidmašīna, kurai ar 100 pasažieriem un vairākiem apkalpes locekļiem bija jāizlido uz Bulgārijas galvaspilsētu Sofiju. Kipras ziņu aģentūra CAN apgalvo, ka lidmašīnas piloti un citi apkalpes locekļi atsakās ieņemt savas vietas un doties reisā, savukārt pasažieri pieprasa atpakaļ naudu par biļetēm vai arī vēlas turpināt ceļu ar citu aviokompāniju lidmašīnām. Telekanāls Sigma TV ziņo par savdabīgu lidmašīnas apkalpes “dumpi”, taču citi mediji norāda, ka pašlaik vēl nav īsti zināms, vai apkalpes locekļi bažījas par savu drošību, vai arī pēc vakar notikušās katastrofas viņi ir zaudējuši garīgo līdzsvaru un vienkārši nespēj pildīt pienākumus. Savukārt mediķi katastrofas vietā uz ziemeļiem no Atēnām patlaban jau ir savākuši visu bojā gājušo lidmašīnas pasažieru un apkalpes locekļu mirstīgās atliekas. Tagad speciālistiem ir jānoskaidro viņu nāves cēlonis. Provizoriskās ziņas liecina, ka cilvēki ir nosaluši jau gaisā pirms lainera ietriekšanās kalnā, jo, lidmašīnai zaudējot hermētismu aptuveni 11 kilometru augstumā, pēc speciālistu aplēsēm, neesot iespējams izdzīvot ilgāk par pusminūti. Līķu sekcijās iecerēts pārbaudīt, vai cilvēki pirms bojāejas nav saindējušies ar kādu gāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu