Maskavā piekauts vēl viens Polijas vēstniecības darbinieks

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavā trešdien piekauts vēl viens Polijas vēstniecības darbinieks, trešdien paziņoja Polijas Ārlietu ministrija. Vēstniecības ekonomikas un tirdzniecības departamenta otrajam sekretāram Marekam Rešutam aptuveni vienos dienā pēc Maskavas laika (ap plkst.12 pēc Latvijas laika) netālu no vēstniecības trešdien uzbrukuši četri pagaidām nenoskaidroti vīrieši, kas viņu piekāvuši.

Kā pavēstīja Polijas Ārlietu ministrija, viens no uzbrucējiem Rešutu vairākas stundas izsekojis. Tad netālu no vēstniecības šis cilvēks piesteidzies klāt diplomātam un iesitis viņam pa seju. Pēc tam kad diplomāts pakritis, uzbrucējs viņu sācis spārdīt ar kājām. Vēl trīs uzbrucēja biedri tajā visā noskatījušies. Diplomāts lūdzis palīdzību tuvumā stāvošiem miličiem, kas izsaukuši medicīnisko palīdzību. Cietušais diplomāts nogādāts slimnīcā, kur viņam konstatēti sejas un ribu sasitumi, nopietni savainota auss un smadzeņu satricinājums. Maskavas milicija sākotnēji apgalvoja, ka uzbrukums noticis laupīšanas nolūkā un ka poļu diplomātam nolaupīta nauda un mantas, taču Polijas amatpersonas to noliedza. Uzbrukums Polijas diplomātam noticis dienu pēc tam, kad Krievijas amatpersonas solīja pastiprināt Polijas vēstniecības apsardzi pēc diplomātiskās misijas darbinieka smagas piekaušanas nedēļas nogalē. Pirms tam Maskavā piekauts arī kāds Polijas vēstniecībā strādājošs Krievijas pilsonis. Pašlaik pie Polija vēstniecības Maskavā nozīmēti pieci miliči līdzšinējo divu vietā. Polijas vēstnieks Maskavā Stefants Mellers aizliedzis vēstniecības darbiniekiem vienatnē pamest diplomātiskās misijas ēku un līdz minimumam samazinājis darījumu tikšanās. Polijas Ārlietu ministrija izsaukusi uz sarunām Krievijas pagaidu pārstāvi Polijā Vladimiru Sedihu, kuram iesniegta protesta nota. Notā paustas dziļas bažas par trešdien notikušo uzbrukumu Polijas vēstniecības Maskavā otrajam sekretāram, kā arī pieprasīts Krievijai atrast vainīgos, nodot viņus tiesai un sodīt saskaņā ar likumu. Krievijas Ārlietu ministrija pauda dziļu nožēlu par notikušo uzbrukumu poļu diplomātam un solīja izmeklēt notikušo. Polija paudusi cerības, ka šie uzbrukumi nav saistīti ar Krievijas vēstniecības darbinieku bērnu piekaušanu Varšavā. Jau ziņots, ka pagaidām nenoskaidroti uzbrucēji Varšavā jūlija beigās pagaidām vēl nenoskaidroti skinhedi piekāva trīs Krievijas vēstniecības Polijā darbinieku bērnus un viņu draugu no Kazahstānas. Krievijas varas iestādes pauda asu sašutumu par notikušo un pieprasīja, lai Polija oficiāli atvainojas. Varšava atteicās atvainoties, paužot nožēlu par notikušo un aicinot Krieviju nedramatizēt situāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu