No Irākas strāvo terorisms

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas izlūkdienests ir nobažījies, ka no Irākas un Tuvajiem Austrumiem strāvo terorisms un tas prognozē jaunus uzbrukumus reģionā, pirmdien pavēstīja tā vadītājs.

"Mēs bažījamies, ka notikumi Irākā izstaro uz ārpusi," pavēstīja ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Augusts Hanings. Pēc viņa teiktā, ir iespējams, ka nemiernieku uzbrukumu pastiprināšanās Irākas drošības spēkiem un ASV vadītajiem koalīcijas spēkiem iedrošina līdzīgi domājošus kaujiniekus pastiprināt uzbrukumus arī plašākā reģionā. Hanings atsaucās uz sprādzieniem Šarmelšeihā pagājušajā mēnesī, kuros gāja boja 64 cilvēki, un pēdējās dienās izsludināto trauksmi, kuras dēļ kruīza kuģi ar izraēliešu tūristiem mainīja kursu no Turcijas uz Kipru. Jordānija pagājušajā nedēļā arestēja 17 aizdomās turētos par plāniem uzbrukt ASV militārajam personālam karalistē. Austrālija un Lielbritānija pirmdien brīdināja par terorisma uzbrukuma iespējamību Saūda Arābijā. "Mēs redzam, ka situācija Saūda Arābijā pasliktinās saistībā ar notikumiem Irākā, ne tikai Pakistānā un Afganistānā," sacīja Hanings.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu