Stingrākas prasības patvēruma meklētāju identifikācijai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas valdība vēlas ieviest stingrākas prasības patvēruma meklētāju personību identifikācijai. Tie, kas nevarēs apstiprināt savu identitāti un kas no valsts tiks izraidīti, saņems aizliegumu jebkad atgriezties Zviedrijā, ziņo Zviedrijas radio.

Atgriešanās Zviedrijā šodien var tikt aizliegta tiem patvēruma meklētājiem, kas uzrādījuši nepatiesu identitāti vai izdarījuši kādu nopietnu noziegumu. Zviedrijas valdība vēlas šiem pievienot arī trešo kritēriju, proti, nespēju pierādīt savu identitāti. Starptautiskā cilvēktiesību organizācija "Amnesty International" ir kritiska. ”Tas ir apzināts risks patvēruma meklētājiem, kas, iespējams, var sagadāt nepatikšanas arī viņu ģimenēm, ja, piemēram, viņus diktators tur aizdomās par opozīcijas atbalstīšanu,” saka "Amnesty International" juriste Madeleine Seidlica. Saskaņā ar valdības priekšlikumu iebraukšanas aizliegums tikšot reģistrēts Šengenas reģistrā, kas praktiski nozīmē, ka izraidītais patvērumu nevarēs meklēt arī nevienā citā no Šengenas valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu