Krievija aizliedz armijai kontaktēties ar ASV telekanālu ABC

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Ivanovs aizliedzis visam armijas personālam runāt ar ASV televīziju ABC, svētdien vēsta aģentūra "Interfax". Ivanovs šādi reaģējis uz ABC rīcību, kura ceturtdien pārraidīja interviju ar čečenu kaujinieku līderi Šamilu Basajevu.

"Šis kanāls mūsu ministrijai ir kļuvis par persona non grata," Tālo Austrumu pilsētā Vladivostokā aģentūrai pavēstīja Ivanovs. Krievija asi reaģēja uz intervijas pārraidīšanu un izsauca uz pārrunām ASV vēstniecības pārstāvi. Ārlietu ministrija piektdien izsauca ASV diplomātiskās misijas vadītāja vietnieku Danielu Raselu, jo līdzšinējais ASV vēstnieks Krievijā Aleksandrs Veršbovs šo amatu tikko atstājis. Krievija, kas savu karu Čečenijā dēvē par daļu no globālās cīņas pret terorismu, saista Basajevu un citus čečenu nemiernieku līderus ar Osamas bin Ladena starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda". Jebkuru rietumvalstu simpātiju izpausmi pret čečeniem Maskava kritizē kā "dubultstandartu piemērošanu". Beslanas traģēdijas apstākļu izmeklēšanas komisijas vadītājs Aleksandrs Toršins piektdien paziņojis, ka minētās intervijas parādīšana uzskatāma par naidīgu žestu pret Krieviju. Viņš solījis, ka komisija tuvākajā laikā nosūtīs parlamenta interpelāciju žurnālistam Andrejam Babickim, kas tiekot uzskatīts par intervijas autoru, attiecībā uz viņa rīcībā esošo informāciju par Beslanas traģēdiju. Intervijā, kuras demonstrēšanu neveiksmīgi centās apturēt Krievija, Basajevs atteicās uzņemties atbildību par bērnu nāvi Beslanas ķīlnieku krīzē un apsūdzēja Krievijas amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu