Spānijas ziemeļos pie elektrostacijas eksplodē četras bumbas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien pie kādas elektrostacijas Basku zemē Spānijas ziemeļos nogranduši četri sprādzieni. Pirms eksplozijas no basku separātistu grupējuma ETA tika saņemts brīdinājums par bumbu novietošanu, ziņo policija.

Valsts radio ziņo, ka sprādzienos neviens nav cietis. Iepriekš kāds zvanītājs basku valodā iznākošam laikrakstam paziņoja, ka pie Amorebietas elektrostacijas uzstādīti četri spridzekļi. Brīdinājums tika saņemts aptuveni pusstundu pirms sprādziena, kas deva policijai iespēju no tuvējās apkārtnes evakuēt cilvēkus. Pagaidām nav saņemtas arī ziņas par spēkstacijai nodalītajiem postījumiem, tomēr mediji ziņo, ka elektrostacijā joprojām notiek pārbaudes, pirms atsāks tās darbību. Pagājušajā vasarā ETA organizēja vairākus sprādzienus uz Spānijas elektropiegādes līnijām, acīmredzot cenšoties radīt traucējumus valsts infrastruktūras darbībā. Organizācija ETA ("Euskadi Ta Askatasuna") jeb "Basku dzimtene un brīvība" tika dibināta 1959.gadā ģenerāļa Fransisko Franko diktatūras laikā. 1968.gadā ETA veica pirmo plānoto slepkavību un kopš tā laika nogalinājusi vairāk nekā 850 cilvēku, taču nevienu pēdējo divu gadu laikā. ETA mērķis ir nodibināt neatkarīgu basku valsti Spānijas ziemeļos un Francijas dienvidrietumos, kur mīt tauta, kas runā Eiropas vissenākajā valodā, kuras sākums meklējams tūkstošiem gadu pirms romiešu ierašanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu