Aptauja: Norvēģijā pieaug ES pretinieku skaits

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieaudzis to norvēģu skaits, kuri iebilst pret valsts dalību Eiropas Savienībā (ES), liecina pirmdien publiskotie sabiedriskās domas aptaujas dati.

Saskaņā ar sabiedriskās domas pētniecības organizācijas "Sentio" aptauju, kas veikta pēc trīs Norvēģijas laikrakstu pasūtījuma, 51,5% respondentu izteikušies, ka viņi ir pret valsts iestāšanos ES, kamēr tikai 36% aptaujāto atbalsta Norvēģijas dalību blokā. Aptuveni 12% norvēģu nespēja formulēt savu viedokli. 1000 cilvēku tika iztaujāti no 14. līdz 19. jūnijam, tas ir, pēc tam, kad pašreizējo ES dalībvalstu Francijas un Nīderlandes vēlētāji referendumā bija noraidījuši jauno ES konstitucionālo līgumu. Pret ES noskaņoto skaits Norvēģijā nav bijis tik liels kopš 2001.gada decembra, laikrakstam "Dagen" norādīja "Sentio" izpilddirektors Arve Ostgārds. "ES nākotne ir ļoti neskaidra," laikrakstam uzsvēra pētniece Kate Hansena Bunta. "Uzskatu, ka īstermiņā norvēģu "nē" pusi stiprinās kolīzijas ES iekšienē. Domāju, ka ilgtermiņā to, kā norvēģi uzlūkos ES, ietekmēs iekšpolitiskie faktori." Valsts galvaspilsēta Oslo un tai kaimiņos esošā Ākešhusa ir vienīgās teritorijas, kurās Norvēģijas dalībai ES labvēlīgi noskaņotie respondenti bija pārsvarā. Norvēģija jau divkārt referendumā ir noraidījusi iestāšanos ES. Pēdējo reizi tas noticis 1994.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu