Vācijas policija vēršas pret viltotu luksusa preču tirgoņiem internetā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas policija veikusi virkni reidu interneta izsoļu "eBay" tirgoņu mājās un birojos, kuri tiek turēti aizdomās par viltotu luksusa preču tirdzniecību 2,3 miljonu eiro apmērā, sestdien vēsta nedēļas izdevums "Der Spiegel".

Policijas izmeklētāji un prokurori šonedēļ pārmeklējuši 14 birojus un birojus astoņās pilsētās visā Vācijā, raksta žurnāls. Speciālās policijas vienības vadībā izmeklētāji konfiscēja dokumentus un datorus. Policijas vienība vairākus mēnešus veica izmeklēšanu par noziedzīgu grupējumu, kurš ražojot viltotas dārglietas un ādas izstrādājumus un tos tirgoja caur "eBay", uzdodot par Vācijas luksusa preču grupas "JOOP!" produktiem. Policija uzskata, ka kopš 2003.gada caur "eBay" pārdoti 76 000 "JOOP!" imitāciju. Pēc policijas domām, viltoto preču pārdošana noziedzniekiem ienesusi 2,3 miljonus eiro. "JOOP!" grupas zaudējumi tiek lēsti 5,5 miljonu eiro apmērā. Pašlaik tiek veikta izmeklēšana par 69 cilvēkiem 27 Vācijas pilsētās un policija arī atradusi viltoto preču avotu - Turcijas pilsētu Stambulu, no kurienes uz Vāciju sūtītas viltotās "JOOP!" preces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu