Streika dēļ Bagdādes lidostā pārtraukti visi civilie reisi

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien uz brīva līguma pamata strādājošie Bagdādes lidostas drošības dienesta darbinieki sāka streiku, kura rezultātā gandrīz pilnībā paralizēti civilās aviācijas lidojumi Irākā. Streiks uzsākts plašāka strīda ietvaros starp drošības dienesta pakalpojumus sniedzošo Lielbritānijas uzņēmumu un Irākas valdību.

Lielbritānijā bāzētās kompānijas "Global Risk Strategies" personāls pārtrauca darbu piecos pēcpusdienā (plkst. 15.00 pēc Latvijas laika), un uzņēmums paziņojis, ka lidostas drošības uzturēšana pārtraukta uz nenoteiktu laiku. "Mēs esam pārtraukuši mūsu darbību [Bagdādes] lidostā," pavēstīja kompānijas pārstāvis Londonā Džailzs Morgans. "Mēs atsāksim darbu lidostas drošības uzturēšanā, tiklīdz mēs panāksim apmierinošu vienošanos ar Irākas Transporta ministriju." ASV armija paziņoja, ka ir īstenots plāns, drošības dienesta pienākumus uzņemties karavīriem, tādējādi nodrošinot iespēju lidostu izmantot militāriem lidojumiem. Taču visi civilie lidojumi ir paralizēti. Avoti "Global Risk Strategies" pārstāvniecībā Bagdādē ziņo, ka strīda pamatā ir tas, ka Irākas valdība nav apmaksājusi kompānijas sniegtos pakalpojumus, pildot līgumu, kura kopējā vērtība sasniedz vairākus miljonus dolāru. "Global Risk Strategies" Bagdādes lidostā nodarbina aptuveni 500 darbinieku, no kuriem daudzi ir bijušās nepāliešu militārpersonas, kas dienējušas britu armijas Gurhas brigādē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu