Nākamnedēļ Bušs ierodas Eiropā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Džordžs Bušs nākamnedēļ ieradīsies Eiropā, lai apspriestu NATO turpmāko paplašināšanu un ASV nacionālās pretraķešu aizsardzības sistēmas izveides plānus, žurnālistiem trešdien Vašingtonā paziņoja ASV prezidenta padomniece nacionālās drošības jautājumos Kondolīza Raisa.

Raisa akcentēja ASV prezidenta atziņu, ka jautājumos, kas saistīti ar NATO paplašināšanu un jaunu kandidātvalstu iekļaušanu Ziemeļatlantijas līguma organizācijā, "nevienai valstij nedrīkst būt veto tiesību". Šajā sakarā viņa piebilda, ka Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā ieplānotajās ASV un Krievijas prezidentu sarunās Bušs atgādinās, ka minētais jautājums risināms pašai Ziemeļatlantijas līguma organizācijai. Runājot par Buša nodomu apspriest ASV nacionālās pretraķešu aizsardzības sistēmas izveides plānus, Raisa norādīja, ka šajā jautājumā ASV kontaktos ar saviem sabiedrotajiem vēl atrodas "agrīnajā konsultāciju stadijā".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu