Aizdomas par mutes un nagu sērgu Portugālē .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Portugāles Lauksaimniecības ministrija trešdien paziņoja, ka pastāv aizdomas par diviem pirmajiem mutes un nagu sērgas gadījumiem valstī.

Divām jaunām piena govīm, kas importētas no Nīderlandes, atklātas slimības antivielu pazīmes, vēsta valsts televīzija RTP. Abi aizdomīgie dzīvnieki kopā ar pārējiem 14 fermas dzīvniekiem tika nokauti. Amatpersonas minēja, ka pozitīvais rezultāts varētu nozīmēt, ka govis tikušas potētas pret slimību, kas Eiropas Savienībā ir aizliegts, vai arī nonākušas saskarsmē ar slimību. Ministrija uzsvēra, ka līdz šim nav apstiprināts neviens mutes un nagu sērgas saslimšanas gadījums Portugālē. Slimība pirms pāris nedēļām uzliesmoja Lielbritānijā, radot krīzi lauksaimniecībā, taču šonedēļ tika atklāti pirmie saslimšanas gadījumi Francijā un Argentīnā. Austrālija, ASV, Kanāda un Norvēģija, lai novērstu slimības ievazāšanu, ir aizliegušas dzīvnieku importu no Eiropas Savienības. Pēdējās dienās arī vairākas Dienvidamerikas valstis ir ziņojušas par mutes un nagu sērgas gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu