Segliņš lūgs pilnā apmērā atvērt iekšlietu jomai paredzēto budžetu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) ir sašutis par valdības iepriekš pieņemto lēmumu par gada pirmajos mēnešos ierobežotajiem tēriņiem un ir nolēmis vērsties Finanšu ministrijā (FM), lai iekšlietu jomai piešķirtais budžets tiktu atvērts pilnībā.

"FM pašlaik ir samazinātā apjomā atvērusi finansējumu," šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja Segliņš, norādot, ka tas veicina iekšlietu jomas nonākšanu parādos, piemēram, policijai parāds ir izveidojies 1,8 miljonu latu apmērā, bet Valsts robežsardzei - viena miljona latu apmērā.

Segliņš uzsvēra, ka vēl lielāks finansējuma samazinājums iekšlietu sistēmā nav iespējams, kā arī iespēja atlaist vēl kādu darbinieku esot nepieņemama.

Tikšanās laikā ar Zatleru pārrunātas arī noziedzības tendences valstī.

Pēc Segliņa teiktā, noziedzība pieaugusi par nepilniem 9%, ko ministrs attiecībā uz zādzībām skaidroja ar sociālekonomisko situāciju.

Kā jau ziņojām, katrai ministrijai šogad no sava budžeta jāveido finanšu rezerve 10% apmērā no tēriņiem paredzētā finansējuma.

Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) decembrī žurnālistus informēja, ka janvārī ministrijas no paredzētā budžeta varēs iztērēt 90% no pieejamā mēneša finansējuma. Atlikušie 10% būs jāiegulda pašas ministrijas izveidotajā stabilizācijas fondā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu