Lems par dzīvokļa izīrēšanu no mājas izliktai daudzbērnu ģimenei (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes prezidijs šodien nolēma virzīt izskatīšanai domes sēdē lēmumprojektu par pašvaldības dzīvokļa izīrēšanu no K.Valdemāra ielas 27./29. nama izliktajai daudzbērnu ģimenei. Ģimenē ir četri cilvēki - Inita Grīnberga un trīs viņas dēli.

Grīnberga iesniegumā lūdz palīdzēt risināt dzīvokļa jautājumu, jo dzīvojamās mājas Krišjāņa Valdemāra ielā 27/29 īpašnieks Viktors Gusevs pagājušā gada septembrī nolēmis veikt kapitālo remontu, atvienojis dzīvoklī auksto un karsto ūdeni, elektrību, siltumu.

Gusevs nolēmis Grīnbergu ar trīs nepilngadīgiem bērniem izlikt uz ielas. Īrniece dzīvoklī ievietojās 1998.gadā pēc denacionalizācijas, tādēļ viņai nav iespējas iestāties rindā.

Kā ziņots, pagājušā gada 21.decembrī Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas deputāti pieņēma lēmumu par dzīvokļa izīrēšanu, aizklāti balsojot. No septiņiem deputātiem pieci balsoja "par", viens - "pret", bet viens atturējās.

"Daudzbērnu ģimene nonākusi neapskaužamā situācijā - īrēt citu dzīvokli nav iespējams, jo maksa par citu dzīvokli par īri tiek pieprasīta no trim līdz pieciem latiem par kvadrātmetru," komitejas sēdē uzsvēra deputāts Jānis Karpovičs (LSDSP).

Galīgais lēmums par dzīvokļa izīrēšanu būs jāpieņem domes sēdē, deputātiem balsojot.

Jau ziņots, ka 2006.gada 20.decembrī Rīgas domes Administratīvā komisija Gusevam piesprieda maksimālo - 500 latu - sodu par pamatpakalpojumu nesniegšanu īrniekiem.

Administratīvās komisijas locekļi, uzklausot cietušo īrnieku pārstāvi no pēdējās nedēļās bēdīgu slavu iemantojušā Valdemāra ielas 27./29.nama, guva apstiprinājumu iepriekš plašsaziņas līdzekļos izskanējušajai informācijai, ka māja nesen izdemolēta.

Komisija konstatēja, ka salauztas durvis un logi, īrnieku mantas izmestas zem klajas debess pagalmā. Pirms tam arī īrniekiem nācies saskarties ar namīpašnieku patvaļu. Kopš 6.oktobra mājā bez iepriekšēja brīdinājuma atvienota ūdens piegāde. Nav arī apkures, un netiek sniegti kanalizācijas pakalpojumi. Nams vairs nav apdzīvojams.

Papildus piespriestajam sodam un blakuslēmumam Valdemāra ielas nama lietā, ar kuru namīpašniekam uzdots nekavējoties atsākt sniegt pamatpakalpojumus, komisija nosūtīs lietas materiālus Valsts policijai, kas par vandalismu minētajā adresē jau sākusi kriminālprocesu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu