Ģenerālprokuratūra aizliedz Lembergam izpaust izmeklēšanas darbībās iegūto informāciju (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils mēram Aivaram Lembergam uzlikts procesuāls pienākums - aizliegums bez procesa virzītāja atļaujas izpaust kriminālprocesa ziņas jeb informāciju, kura ir iegūta, viņam piedaloties izmeklēšanas darbībās.

Kā pastāstīja Ģenerālprokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks, kriminālprocesa ziņas ir izmeklēšanas noslēpums.

Kā sacīja Vasks, Lembergs plašsaziņu līdzekļos ir sniedzis nepatiesu un tendenciozu informāciju par veiktajām izmeklēšanas darbībām, publiski apstrīdējis procesuālo pienākumu pildošu personu rīcību. Ventspils mērs veidojis patiesībai neatbilstošu sabiedrības viedokli par izmeklēšanas neobjektivitāti, piebilda Vasks.

Ventspils mērs Lembergs paziņojumā masu medijiem skaidro, ka ar šādu Ģenerālprokuratūras lēmumu viņam "būs liegtas tiesības sevi aizstāvēt publiskajā telpā, skaidrot sabiedrībai savu pozīciju, norādīt uz acīmredzamām nepatiesībām, kas ir šajā procesā".

Lembergs uzskata, ka ir "nostādīts nevienlīdzīgā situācijā, salīdzinot ar Ģenerālprokuratūru, kura saglabā tiesības uz izmeklēšanas informācijas izpaušanu, tostarp selektīvi - t.i., izredzētajiem medijiem".

"Par to spilgti liecina, piemēram, fakts, ka par manu šodienas vizīti Ģenerālprokuratūrā, ierašanās laiku un pat par sarunu saturu jau bija informēta LTV "Panorāma". Tāpat par to liecina fakts, ka LTV raidījums "De facto" brīvi operēja ar konfidenciālu izmeklēšanas informāciju - kratīšanas protokoliem," teikts Lemberga publiskajā paziņojumā.

Kā paziņojumā uzsver Ventspils mērs, "Ģenerālprokuratūra ir iesaistījusies politiskajā priekšvēlēšanu cīņā un mēģinājums man liegt vārda tiesības un brīvību ir tikai vēl viens spilgts pierādījums šā viedokļa pareizībai."

Lemberga paziņojumā pausto apgalvojumu, ka prokuratūra piemērojusi viņam aizliegumu publiski izteikties par kriminālprocesu, prokuratūra vērtē kā nepatiesu. "Patvaļīga aizlieguma interpretācija ir uzskatāma par apzinātu sabiedrības maldināšanu," sacīja Vasks.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu