Rīgas domē iesniedz parakstus vasaras kafejnīcu atbalstam Līvu laukumā (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Akcijas iniciatori, kuri sāka parakstu vākšanu pret Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas lēmumu neatļaut vasaras kafejnīcu darbību Līvu laukumā, ir iesnieguši deputātiem un pašvaldības amatpersonām pirmajās trijās dienās savāktos vairāk nekā piecus simtus rīdzinieku un pilsētas viesu parakstu, TVNET informēja iniciatīvas grupas pārstāvis Pauls Anteins.

Iniciatīvas grupas vēstule kopā ar savāktajiem parakstiem ir iesniegta Rīgas domē pilsētas mēram Aivaram Aksenokam, Rīgas pilsētas izpilddirektoram Ērikam Škaparam, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājam Edmundam Krastiņam, kā arī visām galvaspilsētas domē pārstāvētajām frakcijām.

Viens no akcijas iniciatoriem Pauls Anteins uzskata: „Ņemot vērā, ka šos parakstus trīs dienu laikā savāca daži cilvēki, rezultāts pārsniedz gaidīto. Cilvēki labprāt atbalstīja aicinājumu mainīt nepārdomāto domes lēmumu pasaules hokeja čempionāta priekšvakarā aizliegt vasaras kafejnīcu darbību. Ceru, ka šie paraksti pārliecinās deputātus pieņemt citu, Rīgas un rīdzinieku interesēm atbilstošāku lēmumu.”

Parakstu vākšanas iniciatīvas grupu izveidoja cilvēki, kuri ikdienā strādā izklaides un tūrisma jomā, kā arī valsts iestādēs. Parakstu vākšanu paredzēts turpināt līdz 19. aprīlim, kad notiks nākamā Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas sēde.

Kā zināms, lai vasaras kafejnīcu zonai Līvu laukumā piešķirtu vienotu dizainu, dome rīkoja konkursu, kurā uzvarēja Alvja Zemzara dizaina koncepcija. Domnieki atbalstīja šāda projekta īstenošanu, taču vēlāk izrādījās, ka projekts ir pārāk komplicēts, lai to varētu realizēt jau šogad. Tad komiteja negaidot atbalstīja Rīgas vicemēra Andra Ārgaļa spontāno priekšlikumu šogad vispār neļaut Līvu laukumā atvērt vasaras kafejnīcas. Savukārt uzņēmēju sadarbības priekšlikumu, kas paredz finansiālu atbalstu tehniskā projekta izstrādei, dome ir atstājusi bez ievērības.

Ņemot vērā arī to, ka vasaras kafejnīcu izvietošanu Līvu laukumā paredz Rīgas vēsturiskā centra attīstības plāns un sabiedriskajā apspriešanā pieņemtais Līvu laukuma projekts, iniciatīvas grupa aicina Rīgas domi un tās Pilsētas attīstības komiteju labot savu kļūdaino lēmumu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu