JL rosinās valdības demisiju (106)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) no amata neatkāpsies pats, partija "Jaunais laiks" (JL) ir gatava rosināts valdības demisiju, sacīja JL Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis.

"Normālā valstī valdība [pēc referenduma dalībnieku skaita uzzināšanas] pati atkāptos, bet, ja tā to nedarīs, mēs varētu palīdzēt," sacīja Šadurskis.

Viņš uzskata, ka, lai arī, visticamāk, referendumam nepieciešamo balsu skaits netiks savāks, vēlētāju aktivitāte ir pārsteidzoši liela.

"Starp sabiedrību un valdību vairs nav tikai plaisa, bet jau bezdibenis," sacīja Šadurskis, solot, ka "JL rīkosies, ja valdība nekādi nereaģēs".

Jau ziņots, ka līdz plkst.20 visā Latvijā bija nobalsojuši 302 855 jeb 20,69% balsstiesīgo iedzīvotāju. Lai tautas nobalsošana būtu notikusi, tajā jāpiedalās vismaz 453 730 vēlētājiem. Līdz ar to tiek prognozēts, ka kvorums nebūs savākts.

Vēlēšanu iecirkņi tika slēgti plkst.22. Centrālā vēlēšanu komisija kavējas ar provizorisko referendumā nobalsojušo pilsoņu skaita paziņošanu.

Komentāri (106)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu