Iekšlietu ministrs noliedz baumas par Viļņa Ķipēna atlaišanu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš kategoriski norobežojas no otrdien izplatītās informācijas par iespējamo kriminālpolicijas priekšnieka vietnieka Viļņa Ķipēna iespējamo atlaišanu no amata. Ministrs uzdevis noskaidrot, no kurienes nepatiesā informācija radusies.

Par to informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses un sabiedrisko attiecību departamenta vadītājs Normunds Beļskis. Segliņš trešdienas rītā esot ticies ar Valsts policijas (VP) priekšnieku Juri Rekšņu, kā arī ar Ķipēnu, lai noskaidrotu patieso situāciju. Viņš konstatējis, ka šāds nodoms nekad neesot apspriests, un nosodot šādu paziņojumu izplatīšanos. Segliņš uzskatot, ka tie traucē policijas darbu, un kategoriski norobežojas no šīm baumām. Viņš arī norādījis, ka augstu vērtē Ķipēnu kā vienu no labākajiem speciālistiem ar narkotikām saistīto noziegumu apkarošanā. Ministrs arī uzdevis noskaidrot, no kurienes nepatiesā informācija radusies. Atgādinām, ka Saeimas Nacionālās drošības un Aizsardzības un iekšlietu komisiju deputāti trešdien ieplānojuši tikties ar iekšlietu ministru un policijas priekšnieku, lai runātu par iespējamo transporta policijas un kriminālpolicijas priekšnieka vietnieka amata likvidāciju. Komisijas priekšsēdētājs sacīja, ka komisijas deputāti vēlas uzzināt par iespējamiem pārkārtojumiem IeM, lai novērstu nepārdomātu reformu veikšanu, jo komisijas rīcībā ir informācija par IeM ieceri likvidēt kriminālpolicijas priekšnieka vietnieka vietu. No pērnā gada 17.septembra šajā amatā ir bijušais Narkotiku apkarošanas biroja priekšnieks Vilnis Ķipēns. Komisija vēlas arī runāt par ministrijas un VP priekšlikumu likvidēt transporta policiju. Jau vēstīts, ka Rekšņa uzskata - transporta policijas likvidēšana gan varētu paaugstināt noziedzības līmeni šajā jomā, tomēr palīdzētu policijai ietaupīt līdzekļus cīņai pret citiem būtiskākiem noziedzības veidiem, piemēram, ekonomisko noziedzību un korupciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu