VID pabeidz Grīnblata ieņēmumu deklarācijas pārbaudi .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) tuvākajā laikā nosūtīs atbildi Tautas partijas (TP) biedram Andrim Paulam-Pāvulam un Ģenerālprokuratūrai par "tēvzemiešu" līdera Māra Grīnblata 1996.gada ieņēmumu deklarācijas pārbaudes rezultātiem.

VID Korupcijas novēršanas uzraudzības daļas vadītāja Anda Krastiņa informēja, ka Paula-Pāvula lūgumā pārbaudīt Grīnblata deklarāciju minētie fakti ir salīdzināti ar deklarācijā minēto. Tomēr viņa nevēlējās sīkāk komentēt pārbaudē konstatēto, jo oficiālais atzinums vēl neesot sagatavots. Paredzams, ka tas varētu būt gatavs nākamās nedēļas sākumā, informēja Krastiņa. Ģenerālprokuratūra uzdeva VID pārbaudīt "tēvzemiešu" līdera Māra Grīnblata 1996.gada ieņēmumu deklarāciju, jo to lūdza veikt Tautas partijas (TP) biedrs Pauls-Pāvuls. Pārbaudē VID jākonstatē, vai Grīnblats savā valsts amatpersonas deklarācijā uzrādījis mājas Vecāķu prospektā remontā ieguldītos līdzekļus, kā arī to izcelsmes avotus. Pauls-Pāvuls iepriekš sacīja, ka nebūt neapgalvo, ka Grīnblats veicis ko nelikumīgu, bet vēlas noskaidrot, vai Grīnblats ieguldītos 24 096 latus namīpašumā Rīgā, Vecāķu prospektā 195, ir deklarējis - tāpat kā to izcelsmes avotu un atbilstību faktiskajiem ienākumiem. Savukārt Grīnblats sacīja, ka ir pārliecināts par savas darbības likumību un VID esot tiesības to pārbaudīt. Pauls-Pāvuls, kuru savulaik izslēdza no TB/LNNK, decembra sākumā nāca klajā ar paziņojumu, ka 1996.gada novembrī Grīnblats rakstījis viņam vēstuli, kurā nepārprotami prasījis ievākt informāciju par tagadējās Tautas partijas vadību, izspiegojot ekspremjeru Andri Šķēli un viņa līdzgaitniekus. Vēstules autentiskumu apliecinājušas policijas veiktās ekspertīzes. Grīnblats apgalvo, ka vēstule ir meistarīgs viņa rokraksta atdarinājums un Paula-Pāvula rīcība esot inspirēta no TP puses, bet mērķis esot panākt izmaiņas "tēvzemiešu" vadībā. TP no notikušā norobežojusies. Savukārt laikraksts "Diena" 7.decembrī apgalvoja, ka Grīnblata šķirtā sieva, pēc profesijas pedagoģe, iegādājusies dzīvokli ar bēniņiem Antonijas ielā 22, kura cena ir 26 335 lati. Laikraksts noskaidrojis, ka arī Grīnblats bieži mitinās šajā dzīvoklī, lai arī viņš to noliedzis. Pēc avīzes datiem, ne politiķa, ne viņa bijušās sievas deklarētie ienākumi neļāva iegādāties šādu īpašumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu