Klintons: ASV nevar izolēties no citiem cīņā pret teroru

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV ir jāveido alianses, nevis jāpiekopj politika, kas var veicināt terorismu, otrdien paziņoja bijušais ASV prezidents Bils Klintons.

"Mēs nevaram izolēties no pasaules aiz sienām. Mēs nevaram nogalināt visus savus ienaidniekus," viņš teica intervijā Francijas laikrakstam "Le Monde". "Mums ir nepieciešama stratēģija, kas rada vairāk partneru un mazāk teroristu. Amerikāņu liktenis ir cieši saistīts ar citu tautu likteni." Kā piemēru Klintons minēja ASV palīdzību 26.decembra zemestrīces un cunami upuriem Indijas okeāna reģionā un saistīja to ar ASV popularitātes palielināšanos Indonēzijas iedzīvotāju vidū. "Tas var vienīgi uzlabot mūsu tēlu, ja mēs vēlēsimies būvēt pasauli kopā ar citiem, saprotot viņu problēmas un palīdzot viņiem gan savu interešu, gan kopīgo mērķu vārdā," sacīja Klintons. Viņš arī mudināja izmantot reliģiju, lai atrisinātu konfliktus, nevis radītu tos. Klintons pauda nožēlu par Eiropas Savienības konstitūcijas noraidījumu Francijā un Nīderlandē šogad notikušajos referendumos. "Ir grūti pārvarēt nacionālās identitātes refleksus. Taču jūs pie tā nonāksiet. Pasaulei ir vajadzīga Eiropa un apliecinājums, ka inteliģence, veselais saprāts un laba griba ir spēcīgāki par vēsturisko mantojumu," viņš teica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu