Par jaunajiem sprādzieniem Londonā atbildību uzņemas pretrunīgi vērtēts grupējums

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar terorisma tīklu "Al Qaeda" it kā saistīts grupējums piektdien uzņēmās atbildību par ceturtdienas sprādzieniem Londonā un brīdināja, ka nepārtrauks uzbrukumus, kamēr ārzemju spēki nepametīs Irāku.

"Mūsu uzbrukums neticīgo britu galvaspilsētai nav nekas cits kā vēsts visām Eiropas valdībām, ka mēs neatpūtīsimies, kamēr neticīgo armijas nepametīs Irāku," teikts grupējuma "Abu Hafsa al Masri brigādes" internetā publicētā paziņojumā, kas datēts ar 22.jūliju. "Šis ir brīdinājums visiem tiem, kas seko neticīgo Amerikas prezidenta politikai." Šis paziņojums tāpat kā iepriekšējie grupējuma izplatītie vēstījumi nav publicēti lielākajās "Al Qaeda" interneta lapās. ASV amatpersonas informējušas, ka nav skaidrs, vai "Abu Hafsa al Masri brigādes" vispār ir saistītas ar "Al Qaeda". Grupējums iepriekš uzņēmies atbildību par daudziem uzbrukumiem Eiropā, ieskaitot 2004.gadā notikušo spridzināšanu Madrides vilcienos, kad gāja bojā gandrīz 200 cilvēki. Drošības eksperti šos apgalvojumus neuzskata par ticamiem. "Abu Hafsa al Masri brigādes" uzņēmās atbildību arī par 7.jūlijā notikušajiem četriem bumbu sprādzieniem Londonas metro un pasažieru autobusā, kuros tika nogalināti vismaz 56 cilvēki. Kā jau ziņots, arī ceturtdien trijos Londonas metro vilcienos un vienā autobusā notika viegli sprādzieni, kuros gan neviens cilvēks nopietni necieta. Britu policija turpina meklēt šo sprādzienu izraisītājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu