Aptauja: Putina popularitāte turpina kristies

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina popularitāte turpina kristies, liecina kārtējās "Levada" centra veiktās aptaujas dati. Sociologi norāda, ka pašreizējo Putina popularitātes reitingu - 38% - tomēr var atzīt par visai augstu, ziņo laikraksts "Novije Izvestija". Arvien vairāk cilvēku domājot par "citas demokrātijas" nepieciešamību, kas ņemtu vērā "nacionālās mentalitātes specifiku".

Daudzi aptaujātie ir gatavi atbalstīt lozungu "Krieviju krieviem". Nacionālistiskās idejas īpaši piesaista jaunatni, kas iemācījusies pelnīt naudu, bet joprojām ir politiski analfabētiska, atzīst Jurijs Ļevada. Aptaujas rezultāti arī liecina, ka 45% respondentu neizrāda simpātijas nevienam no valsts politiskajiem spēkiem. Sociologi to lielākoties skaidro ar to, ka līdz nākamajām parlamenta un prezidenta vēlēšanām vēl ir tālu. Šī gada maijā Putina popularitātes reitings vēl bija 48%. Pagājušajā gadā tas sasniedza 76%. Pēc ķīlnieku krīzes Beslanā Krievijas prezidenta reitings noslīdēja līdz 68%, un kopš tā laika tas turpina vienmērīgi kristies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu