Diabētiķi tomēr varēs braukt ar auto.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc masu medijos saceltās ažiotāžas veselības ministrs Āris Auders uzdevis sagatavot grozījumus valdības noteikumos par veselības pārbaudēm transportlīdzekļu vadītājiem, lai diabēta slimnieki turpmāk varētu iegūt autovadītāja apliecību.

Labkājības ministrijas sabiedrisko attiecībo nodaļā pavēstīja, ka pēc grozījumu izdarīšanas noteikumos diabēta slimnieki pēc īpašas kvalificētas mediķu komisijas pārbaudes tomēr varēs saņemt autovadītāja apliecību. "Mēs nedrīkstam izslēgt no aktīvās dzīves aprites cilvēkus, kam sava veselības stāvokļa dēļ jau tā ir liegtas daudzas nodarbes, kuras pieejamas pilnīgi veseliem cilvēkiem," sacījis Auders. Grozījumus noteikumos ministrija plāno sagatavot tuvākajā laikā. Jau vēstījām, ka Latvijas Diabēta asociācija iepriekš pauda sašutumu ar aizliegumu diabētiķiem iegūt autovadītāja apliecības un lūdza atbildīgās valsts institūcijas grozīt diabēta slimniekus diskriminējošos noteikumus. Latvijā ir gandrīz 40 tūkstoši diabēta slimnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu