Nošauts Šrilankas ārlietu ministrs

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien tika nogalināts Šrilankas ārlietu ministrs Lakšmans Kadirgamars, kurš savulaik centās panākt, lai separātiskais grupējums Tamilu tīģeri tiktu starptautiski pasludināts ārpus likuma. Policija slepkavībā vaino nemierniekus.

Avots policijā pavēstīja, ka Kadirgamaru, kurš sen jau bijis viens no Tamilu tīģeru galvenajiem mērķiem, nošāvis snaiperis, kurš šāvis no loga ēkā, kas atrodas pretī ministra rezidencei. "Tamililamas atbrīvošanas tīģeri" (LTTE) jau desmitgadēm cīnās, lai izveidotu neatkarīgu valsti Šrilankas ziemeļu un austrumu daļā, taču 2002.gadā grupējums ar valdību noslēdzis pamieru. Kadirgamars, kas pats pēc izcelsmes ir tamils, bija viens no galvenajiem padomdevējiem prezidentam Čadrikam Kumaratungam, noslēdzot ar nemierniekiem pamieru. Oksfordā izglītotais Kadirgamars vienmēr iestājies par stingras līnijas ieturēšanu attiecībā pret LTTE un pilsoņu kara laikā izvērsa starptautisku kampaņu, lai panāktu grupējuma izolāciju. Ministra slepkavība notikusi laikā, kad pieaug spriedze starp valdību un nemierniekiem, kas pastāvīgi draud ar kaujas darbību atsākšanu. 73 gadus vecais Kadirgamars tika sašauts piektdien īsi pirms pusnakts un steigšus tika nogādāts Nacionālajā slimnīcā Kolombo, kur ministrs mira.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu