Turcijā bumbas sprādzienā uz dzelzceļa nogalināti vismaz pieci cilvēki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Turcijas austrumu daļā, teroristiem uzspridzinot bumbu uz sliežu ceļa, kad pa to pārvietojās vilciens, nogalināti vismaz pieci karavīri un vēl astoņi cilvēki guvuši ievainojumus, ziņo armijas pārstāvji.

Otru vilcienu, kas devies uz notikuma vietu, lai sniegtu palīdzību cietušajiem, kaujinieki apšaudījuši ar rokas ieročiem, pavēstīja kāda amatpersona. Pagaidām nav zināms, vai šī uzbrukuma rezultātā ir cietušie. Aģentūra "Anatolian" ziņo, ka sprādziens bija vērsts pret pasta vilcienu. Arī starp ievainotajiem ir trīs karavīri. Sprādziens notika Bingelas provincē uz dzelzceļa līnijas starp Eljazigas un Tatvanas pilsētām plkst. 10.15. Kāda amatpersona pavēstīja, ka spridzeklī izmantota plastiskā sprāgstviela C-4 un ka tas detonēts ar tālvadības pulti. Notikuma vietas apkārtnē izvērsta militārā operācija teroristu vajāšanai. Amatpersona arī apstiprināja, ka aizdomās par uzbrukumu tiek turēti Kurdu Strādnieku partijas (PKK) kaujinieki. Sprādziens rezultātā vilciena vagoni nogājuši no sliedēm, un glābēji cenšas atbrīvot vagonos iesprostotos cilvēkus. Uzbrukuma brīdī vilcienā atradās aptuveni 100 pasažieru. Ievainotos uz slimnīcu transportē ar helikopteru. PKK sāka bruņotu cīņu 1984.gadā, cenšoties panākt neatkarīgas kurdu valsts izveidošanu Turcijas dienvidaustrumos. Kaujās dzīvību zaudēja vairāk nekā 30 tūkstoši cilvēku, lielākoties kurdi. Vardarbība gan ievērojami pierima pēc 1999.gada, kad tika arestēts PKK līderis Abdulla Odžalans un lielākā daļa PKK kaujinieku devās pāri robežai uz Irākas ziemeļiem, tomēr kopš 2004.gada jūnija, kad PKK atsauca vienpusēji pasludināto pamieru, kurdu kaujinieku uzbrukumi Turcijas drošības spēkiem atsākušies. Īpašs vardarbības intensitātes uzliesmojums pēdējās nedēļās vērojams Turcijas dienvidaustrumos. Pēdējā laikā bumbu sprādzienus Turcijā organizējuši ne tikai kurdu nemiernieki, bet arī kreisie radikāļi un islamistu kaujinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu