Krievijas armija izved munīciju no Piedņestras apgabala

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien no Piedņestras apgabala izbrauca armijas ešelons, kas bija piekrauts ar Krievijas armijai piederošo munīciju, ziņo informācijas aģentūra "Infotag".

Divdesmit vagonos atradās aptuveni 300 tonnas artilērijas šāviņu un vieglo ieroču munīcijas, kas pieder Piedņestras apgabala galvaspilsētā Tiraspolē dislocētajai Krievijas 14.armijai. Šis bija jau 32. Krievijas karaspēka vilciens, kas izbrauc no Piedņestras apgabala, taču tikai otrais pēc piecu mēnešu pārtraukuma karaspēka izvešanā, kas sākās jūlijā un beidzās novembrī. Krievijai būs vajadzīgi vēl 50 šādi vilcieni, lai izvestu visus tai piederošos karamateriālus no Piedņestras apgabala, uzskata 14.armijas virsnieki. Krieviski runājošais Piedņestras apgabals atdalījās no rumāņu valodā runājošās Moldovas pēc īsa kara, kas beidzās 1992.gadā un kurā krievu karavīri cīnījās Piedņestras apgabala militāro formējumu pusē. Piedņestras apgabalā patlaban dislocēti aptuveni divi tūkstoši krievu karavīru kā miera uzturētāji vai munīcijas noliktavu apsargātāji. Maskavas diplomāti Stambulas galotņu apspriedē 2000.gadā solīja izvest visu Krievijas karaspēku un karamateriālus līdz 2002.gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu