Krievija pauž apmierinājumu par Kiršteina atkāpšanos un cer uz dialoga atsākšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas Valsts domes ārlietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs trešdien pauda "dziļu apmierinājumu" par Latvijas parlamenta Ārlietu komisijas vadītāja Aleksandra Kiršteina atkāpšanos no amata. "Šeit nav runa par personību, galvenā problēma ir tajā, ka Latvijas parlamentā toni nosaka nacionālie spēki, kurus personificē Kiršteins," sacīja Kosačovs.

Viņš pavēstīja, ka Krievija būs gatava uz starpparlamentu dialoga atsākšanu, kad Latvijas Saeima atrisinās radušos problēmu sakarā ar Krievijai izvirzītajām teritoriālajām pretenzijām. "Mēs esam gatavi uz dialogu. Dialogs ir labāks nekā tā trūkums. Tomēr mēs gaidām no Latvijas kolēģiem aktivitātes mezgla atsiešanai, kuru viņi paši ir samudžinājuši. Ar to es domāju deklarāciju par teritoriālajām pretenzijām Krievijai. Un mēs tagad ar interesi gaidīsim, kad Latvijas parlamentārieši izkulsies no šīs situācijas. Kad viņi atrisinās šo juridisko problēmu, mēs būsim gatavi atsākt dialogu starp parlamentiem," klāstīja Kosačovs. Viņš piebilda, ka "Latvijas politiķi savu Baltijas kolēģu vidū izceļas ar stingrumu un nekonstruktīvu pieeju". Kosačovs atzina, ka arī Krievijas parlamentā ir "nacionālistiski noskaņoti spēki, bet viņi nenosaka toni politikā un nav noteicošie spēki". "Problēma ne tik daudz ir viedokļu atšķirībā, cik pieejā problēmas risināšanai. Piemēram, situācija ar Igauniju šajā jomā ir pavisam citāda - neskatoties uz nevienprātību, dialogs starp Maskavu un Tallinu attīstās," minēja plotiķis. Kā ziņots, pie Saeimas frakcijām nepiederošais deputāts Aleksandrs Kiršteins šodien atkāpās no Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja amata. Viņa vietā Ārlietu komisijas deputāti šodien vienbalsīgi ievēlēja Tautas partijas (TP) frakcijas deputāti Vairu Paegli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu