Operāciju Pankisi aizā Gruzija veiks bez Krievijas "palīdzības".

LETA/RIA NOVOSTI
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gruzija trešdien noraidīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina izteiktos atkārtotos piedāvājumus īstenot abu valstu bruņoto spēku kopīgu operāciju pret čečenu nemierniekiem, kas atraduši patvērumu Pankisi aizā, Gruzijas teritorijā.

"Nevar būt ne runas par jebkuru ārvalstu bruņoto spēku piedalīšanos operācijā Pankisi aizā," uzsvēra Gruzijas prezidenta Eduarda Ševarnadzes preses sekretārs Kaha Imnadze. Viņš piebilda, ka Gruzija saviem spēkiem turpinās un novedīs līdz galam operāciju ielejā, "attīrot to no krimināliem elementiem un teroristiem". Krievijas prezidents Putins pirms tam aicināja Tbilisi kopīgi "iznīcināt terorismu" Pankisi aizā. Viņš arī apsūdzēja Gruziju pastāvīgā nostājas maiņā pret šo problēmu. "Pavisam nesen no televizoru ekrāniem mums sacīja, ka Gruzijā nav nekādu teroristu. Pēc tam atzina, ka ir. Tad padomāja un teica, ka viņi ir labi, ar augstāko izglītību. Vēlāk izrādījās, ka šie augsti izglītotie cilvēki nodarbojas ar narkotisko vielu un ieroču tirdzniecību, nogalina un nolaupa cilvēkus," klāstīja Putins. Krievijas prezidents pauda pārliecību, ka Gruzijas vadības rīcība šoreiz nav "ilustrācija, bet vēlme tikt vaļā no teroristiem savā teritorijā". Maskava ne vienu reizi vien ir pārmetusi Tbilisi, ka tā tikai vēlas pārdzīt čečenu nemierniekus no savas teritorijas uz Gruzijas teritoriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu