VNĪA amats būs jāpamet Kalvim Bricim (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

VAS "Valsts nekustamo īpašumu aģentūra" (VNĪA) padome vakar nolēmusi reorganizēt VNĪA valdi, kā dēļ amats būs jāpamet līdzšinējam aģentūras direktoram Kalvim Bricim, ziņo Latvijas Televīzija. Reorganizācijas dēļ valdē turpmāk strādās četri locekļi līdzšinējo piecu vietā.

Partiju deleģētie VNĪA padomes locekļi lēmumu skaidro ar to, ka aģentūras reorganizācija nenotiek pietiekami dinamiski. "VNĪA valdes starpā valda neuzticība, tāpēc tā ir jānomaina," padomes viedokli citē televīzija. Pārmaiņas tiek skaidrotas ar birokrātijas samazināšanu un ekonomisko aspektu - mazāk līdzekļu būs jāmaksā algās, ietaupījums uz tā rēķina vien gadā būšot 30 000 latu. Izmaiņas skārušas arī VNĪA valdi - divi aģentūras padomes locekļi kļūs par valdes locekļiem, valdē darbu turpinās tikai Agris Balodis, bet piebiedrosies Uldis Reimanis. Līdz ar to mainījusies arī VNĪA padome, kurai klāt ir nākuši Zaļo un zemnieku savienības un Tautas partijas pārstāvji. Valsts kapitāla daļu turētāja VNĪA ir Finanšu ministrija, tomēr skaidrojuma no ministrijas pagaidām nav, jo tās vadība neatrodas Latvijā. Arī Bricis Latvijas Televīzijai nevēlējās komentēt šo padomes lēmumu, tikai norādot, ka vēl nav redzējis dokumentus, kas paredzētu viņa atstādināšanu no amata. Kā ziņots, Brici 2003.gada 25.februārī no darba atbrīvoja iepriekšējais finanšu ministrs Valdis Dombrovskis (JL). VNĪA vadītājam pārmeta valstij neizdevīga līguma slēgšanu par Valsts policijas ēkas Rīgā, Gaujas ielā 15, būvniecību. Bricis šo lēmumu apstrīdēja tiesā. Šā gada martā valdība viņu atjaunoja VNĪA ģenerāldirektora amatā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu