Lembergs lūdz izvērtēt Laksas un Šlesera izteikumus presē.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils mērs Aivars Lembergs otrdien ģenerālprokuroru Jāni Maizīti un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) lūgs izvērtēt Ministru prezidenta biedra Aināra Šlesera un Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja Arnolda Laksas izteikumus presē, jo viņi iejaucoties pret Lemberga ierosināto lietu izmeklēšanā.

Pirmdien žurnālistiem Lembergs paskaidroja, ka Šlesers un Laksa, izmantojot ieņemamo amatu, ar masu mediju starpniecību regulāri veikuši darbības, kuras vērtējamas kā tiesībsargājošo iestāžu ietekmēšana. Par to liecinot neskaitāmas publikācijas dažādos masu medijos. Lembergs klāstīja, ka, piemēram, laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze" citēts Šlesera paustais viedoklis Latvijas Radio: "Es gribētu teikt, ka šoreiz, šķiet, prokuratūrai nāksies saspringt un tomēr objektīvi izvērtēt šo lietu." LTV raidījumā "Panorāma" Laksa intervijā izteicis nepārprotamu norādījumu tiesas un prokuratūras darbiniekiem, vienlaicīgi rupji aizskarot arī Lemberga godu un cieņu - "es domāju, ka beidzot atvērsies acis iepriekš manis nosauktajiem cilvēkiem un darbiniekiem, kas šajās iestādēs strādā, un beidzot viņi šo nelieti [Lembergu] ieliks cietumā". Tāpat iesniegumā Maizītim un KNAB minēti neskaitāmi citi Šlesera un Laksas izteikumi masu medijos. "Es to vērtēju kā rupja spiediena izdarīšanu uz Ģenerālprokuratūru un KNAB, jo šo abu iestāžu vadību ieceļ Saeima, tātad zināmā mērā tās ir atkarīgas no šīm valsts amatpersonām [Šlesera un Laksas]. Turklāt visi šie izteikumi ir saistīti ar viņu savtīgajām materiālajām, kā arī politiskajām interesēm," sacīja Lembergs. Jau vēstīts, ka domstarpības starp Lembergu un Latvijas Pirmās partijas pārstāvjiem ir vērojamas labu laiku. Īpaši daudz savstarpēju apvainojumu parādījās pēc "Latvijas Krājbankas" valsts 25% akciju izsoles maija vidū, kurā akcijas iegādājās vienīgais pretendents ārzonā reģistrēta firma "Doxa Fund Limited". Pirms tam vairāki Ventspils akcionāri vērsās tiesās, apstrīdot Privatizācijas aģentūras rīcību ar bankas valsts akcijām, un vienam no tiem - Ansim Sormulim - pat izdevās kā nodrošinājumu savai prasībai panākt izsoles aizliegumu. Taču tad iesaistījās valdības pārstāvji, un pēc tieslietu ministra zvana Ventspils tiesnesis, kurš noteica izsoles aizliegumu, mainīja savu lēmumu, kā prasības nodrošinājumu Privatizācijas aģentūrai atļaujot iemaksāt naudu. Kurzemes apgabaltiesa Ventspils tiesneša pieņemtos lēmumus pagājušajā nedēļā atcēla, atzīstot tos par nepamatotiem un nelikumīgiem. Cita krājbankas akcionāra "Macasyng" pārstāvis Vilis Dambiņš savukārt neilgi pēc bankas valsts akciju izsoles paziņoja, ka uz šo firmu spiedienu, lai panāktu nepiedalīšanos akciju izsolē, izdarījuši bankas Ventspils akcionāri. Minētos pārmetumus pašlaik izmeklē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Lemberga saistību ar ārzonu firmām, kas kontrolē Ventspils lielos uzņēmumus, tostarp izmeklē arī Ģenerālprokuratūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu