Atbrīvo par kukuļa starpniecību aizturēto advokāti.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Organizētās noziedzības apkarošanas biroja (ONAB) darbinieki no apcietinājuma atbrīvoja otrdien Jūrmalā aizdomās par starpniecību kukuļdošanā aizturēto advokāti Dzintru Eglīti, apstiprināja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns. Eglītei piemērots drošības līdzeklis paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu, sacīja Leiškalns, neatklājot viņas atbrīvošanas iemeslus.

Jau ziņots, ka kukulis 2000 ASV dolāru (aptuveni 1160 latu) apmērā tika prasīts par kāda vīrieša atbrīvošanu no apcietinājuma. Kukuli nodevuši apcietinātā radinieki. ONAB darbinieki par starpniecību kukuļdošanā un kukuļa izspiešanā aizturēja prokuroru Aigaru Cuško, advokāti Eglīti un policistu Vasiliju Mazko. Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Andrejs Civjans aģentūrai LETA pastāstīja, ka Mazko Kauguru policijā pildījis kriminālpolicijas priekšnieka pienākumus. Kukuļošana veikta saistībā ar krimināllietu, kas pret kādu vīrieti bija ierosināta par mobilā tālruņa zādzību no Kauguru poliklīnikas. Šī lieta jau šā gada 17.aprīlī tika nodota Jūrmalas prokuratūrai, piebilda Civjans. Ģenerālprokurors Jānis Maizītis pēc prokurora aizturēšanas izdeva rīkojumu par aizturētā prokurora atstādināšanu. Šogad par kukuļņemšanu aizturēti jau divi prokurori. Kā ziņots, aprīļa sākumā tika aizturēts prokurors Staņislavs Nazarovs. Plānots, ka rīt policija lems, kādu drošības līdzekli piemērot aizturētajam prokuroram un policistam. Kā liecina aģentūras LETA arhīva dati, 1955.gadā dzimusī advokāte Eglīte jau ilgāku laiku praktizē "Jūrmalas zvērinātu advokātu birojā", savukārt 1970.gadā dzimušais prokurors Cuško strādājis Tukuma rajona prokuratūrā, vēlāk Jūrmalas pilsētas prokuratūrā, bet tagad ir Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors. Aizturētā policista, 1957.gadā dzimušā Mazko vārds publiskajās datu bāzēs nav atrodams. Ne advokāte Eglīte, ne prokurors Cuško līdz šim nav nonākuši pastiprinātas masu mediju uzmanības lokā saistībā ar kādu no lietām, kurās bijuši apsūdzības un aizstāvības pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu