Tallinā neaizliegs sestdien paredzēto geju gājienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ Tallinā notiek geju kultūras festivāls "Baltic Pride Moonbow", kura kulminācija būs sestdien paredzētais gājiens Tallinas centrā, kur, kā lēš organizētāji, pulcēsies tūkstošiem cilvēku, raksta "Eesti Paevaleht".

Varas iestādes ir noraidījušas "Tēvzemes savienības" un Igaunijas Kristīgās tautas partijas prasību atcelt gājienu. Šīs partijas paziņoja, ka uzskata to par nepieņemamas dzimumdzīves propagandu. Tallinas pilsētas valdības sekretārs Tomass Seps uzskata, ka gājiens pēc formas ir publiska pulcēšanās, nevis publisks pasākums. "Pilsēta nevar aizliegt publiskas pulcēšanās, mēs varam vienīgi reģistrēt tās. Tikai iekšlietu ministram vai policijas priekšniekam ir tiesības aizliegt tās," sacīja Seps. Viņš norādīja, ka neviena no šīm amatpersonām nav aizliegusi gājienu. Organizētāji saka, ka gājienā, kura moto ir "Mīli sev līdzīgo", aicināti piedalīties visi cilvēki neatkarīgi no viņu seksuālās orientācijas. Apsveikumu gājiena dalībniekiem nosūtījis Berlīnes mērs Klauss Vovereits. Berlīnes mērs uzskata, ka tas ir svarīgs politisks pasākums, kas rada iespēju palielināt iecietību un vienlīdzīgu un draudzīgu līdzāspastāvēšanu. Tallinas mērs Tenis Paltss izteicies, ka geju gājiens pats par sevi nevar būt mērķis, bet viņš arī nav pret to. "Ja ir cilvēki, kurus tas interesē, kuri to organizē un tajā piedalās, lai viņiem tiek šis gājiens," sacīja Paltss. Viņš pats negatavojas piedalīties gājienā vai teikt runu. Šis ir otrais šāds gājiens Tallinā. Pirmais notika pagājušajā gadā un noritēja bez incidentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu