Asi kritizē ES pretterorisma priekšlikumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ES priekšlikums terorisma apkarošanai ir saņēmis kritiku no Zviedrijas Datu inspekcijas, kā arī telekomunikāciju uzņēmumiem. Priekšlikums par mobilo telefonsarunu un interneta datu saglabāšanu ar nolūku apkarot terorismu, ko pieņēma ES tieslietu ministru ārkārtas sēdē trešdien, aizskarot tiesības uz privāto dzīvi. Tā izteicies Datu inspekcijas ģenerāldirektors Jorans Grēslunds. Kritiku izteikušas arī līdzīgas iestādes citās Eiropas valstīs.

Savukārt zviedru telekomunikāciju uzņēmumi "Tele 2" un "Telia Sonera" izteikuši bažas par izmaksām, kas saistītas ar priekšlikuma ieviešanu. Visvairāk izmaksājot nepieciešamās informācijas meklēšana un personāls, kas ar to nodarbojas. Saskaņā ar terorisma apkarošanas priekšlikumu telekomunikāciju uzņēmumiem būs vismaz vienu gadu jāsaglabā informācija par datu plūsmu mobilo telefonu tīklā un internetā. Saglabātā informācija neiekļaus telefonsarunu un e-pasta vēstuļu saturu, bet gan tikai informāciju par laiku, kad notikusi telefonsaruna, vai no kurienes sūtīta e-pasta vēstule.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu