Daži no Londonas terora aktu rīkotājiem iepriekš bijuši arestēti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daži no vīriešiem, kas tiek turēti aizdomās par pagājušajā nedēļā Londonā notikušo terora aktu sarīkošanu, 2004.gadā tikuši arestēti, taču atbrīvoti cerībās nākt uz pēdām plašākai sazvērestībai, trešdien paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Nikolā Sarkozī.

"Šķiet, ka daļa šīs grupas tikusi īslaicīgi arestēta... 2004.gada pavasarī," preses konferencē paziņoja Sarkozī, atsaucoties uz Eiropas Savienības (ES) iekšlietu un tieslietu ministru sanāksmes laikā britu kolēģa Čārlza Klārka teikto. Pastāv arī nopietnas aizdomas, ka terora aktos izmantotā sprāgstviela nākusi no Balkāniem, piebilda Francijas iekšlietu ministrs. Tajā pašā laikā kāda Lielbritānijas amatpersona noliedza Sarkozī apgalvojumus. "Čārlza Klārka vārdā es to noliedzu. Viņš neteica, ka viņi [spridzinātāji pašnāvnieki] būtu bijuši arestēti," aģentūrai "Reuters" teica viens no Klārka palīgiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu