KMC mediķi ar helikopteru dodas uz Latgali pēc pacientiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

KMC mediķi sadarbībā ar NBS Gaisa spēkiem vakar devās ceļā, lai steidzami konsultētu un ar helikopteru Rīgā valsts specializētos centros nogādātu divus pacientus ar smagām saslimšanām.

Kādai 1940. gadā dzimušai sievietei Krāslavā konstatēts spontāns asinsizplūdums galvā, tādēļ nekavējoties nepieciešams viņu nogādāt tālākai ārstēšanai specializētā centrā Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā. Savukārt 1961. gadā dzimušajam vīrietim no Jēkabpils ir akūts miokarda infarkts, tādēļ pēc iespējas īsākā laikā un saudzīgākā veidā ir svarīga viņa transportēšana uz Latvijas Kardioloģijas centru, kas atrodas Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.

Jāpiebilst, ka šobrīd šādus neatliekamus pacientus ar smagām sirds saslimšanām cauru diennakti uzņem tikai Latvijas Kardioloģijas centrā, kas atrodas P. Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.

Kā norāda KMC direktors Mārtiņš Šics, centrs sūta helikopterus visos gadījumos, kad pacienta kritiskā veselības stāvokļa dēļ ir svarīgi profesionālu mediķu uzraudzībā viņu nekavējoties pārvest uz kādu no valsts specializētajiem centriem, kur ir vienīgā iespēja nodrošināt nepieciešamo ārstēšanu. Tādējādi mediķi ietaupa tik svarīgo laiku, kas ir būtisks pacienta dzīvības glābšanai, kā arī pa ceļam nodrošina nepārtrauktu pacienta novērošanu un ārstēšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu