Budžetā nav piešķirti paredzētie 16 miljoni Rīgas domei par transporta pakalpojumu kompensēšanu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2008.gada budžeta projektā nav iekļauts likumā noteiktais finansējums Rīgas pašvaldībai, lai segtu zaudējumus sabiedriskā transporta atlaižu nodrošināšanai, tā šodien Satiksmes ministrijas (SM) un Rīgas domes darba grupas sanāksmē informējušas SM amatpersonas, informēja Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) preses sekretāre Inga Spriņķe.

Pēc Rīgas domes aprēķiniem, pildot likumu, pašvaldībai nākamgad no valsts budžeta šim mērķim būtu jāsaņem aptuveni 16 miljoni latu dotāciju.

"Rīgas pašvaldība ar šo summu ir rēķinājusies jau no dienas, kad likums stājās spēkā. Jāņem vērā, ka sabiedriskā transporta nodrošināšanai Rīgā nākamgad nepieciešami jau 58 miljoni, kas ir par 17 miljoniem vairāk nekā šogad," norādīja Birks.

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) un Birks vienojušies, ka kopīgi tiksies ar finanšu ministru Oskaru Spurdziņu (TP), lai risinātu radušos situāciju.

2007.gada 15.jūlijā spēkā stājās "Sabiedriskā transporta pakalpojumu likums". Tā 11.pantā "Pārvadātāja zaudējumi" noteikts, ka zaudējumi, kas uzņēmumam radušies saistībā ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu pilsētas nozīmes maršrutu tīkla pamata maršrutos, tiek kompensēti 35% apmērā no valsts budžetā šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem un 65% apmērā no pašvaldību budžetos šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem.

Atbilstoši aprēķiniem, ko SIA "Rīgas Satiksme" ir iesniegusi Rīgas domē, 2008.gadā dotācija uzņēmumam, salīdzinot ar šo gadu, būtu jāpalielina par aptuveni 17 miljoniem latu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu