Grīnbergs sola 16.martā Brīvības pieminekli nenorobežot (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brīvības piemineklis leģionāru piemiņas dienā 16.martā netiks norobežots, šodien Rīgas domes sēdē sacīja jaunievēlētais pilsētas izpilddirektors Andris Grīnbergs. Viņš norādīja, ka pagājušajā gadā Rīgas dome nav bijusi iniciatore Brīvības pieminekļa ierobežošanai.

Grīnbergs pastāstīja, ka vakar ar iekšlietu ministru Ivaru Godmani (LPP/LC) pārrunājis iespējamos rīcības scenārijus 16.martā.

"Vēlos, lai 16.marts tiktu pavadīts bez incidentiem," deputātiem norādīja izpilddirektors.

Kā sacīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa, nākamnedēļ, 14.martā, paredzēta preses konference, kurā tiks informēts par visiem tiesībsargājošo institūciju drošības pasākumiem 16.martā. Līdz tam policija no jebkādiem komentāriem atturēšoties.

Kā ziņots, Rīgas dome patlaban saņēmusi piecus pieteikumus sapulču un gājienu rīkošanai leģionāru piemiņas dienā 16.martā, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību projektu koordinators Uģis Vidauskis.

Biedrība "Barikāžu dalībnieku savienība" no plkst. 11 līdz 12 plāno rīkot sapulci Aspazijas bulvāra un Brīvības ielas krustojumā, pie Laimas pulksteņa. Šajā pasākumā plānojuši piedalīties 15 dalībnieki.

Savukārt biedrība "Latvijas antifašistiskā komiteja" no plkst. 16.30 līdz 17.45 iecerējusi rīkot sapulci iepretim ēkai Brīvības bulvārī 26 - netālu no Brīvības pieminekļa. Plānots, ka sapulcē piedalīsies 250 dalībnieki.

Biedrība "Gustava Celmiņa centrs" un Igors Šiškins no plkst. 17 līdz 18 plāno rīkot sapulci pie Okupācijas muzeja, Strēlnieku laukumā. Šajā pasākumā plānojuši piedalīties 100 dalībnieki.

Šī organizācija iepriekš tika pieteikusi gājienu, taču vēlāk to atsaukusi, informēja Vidauskis.

Politiskā organizācija "Nacionālā spēka savienība" no plkst. 18 līdz 19 vēlas rīkot gājienu no Okupācijas muzeja līdz Brīvības piemineklim. Šajā pasākumā plānojuši piedalīties 70 dalībnieki.

Paziņojumu par gājiena un sapulces rīkošanu Rīgas domē iesniedzis arī Jurijs Kotovs, kurš šādi vēloties atgādināt par denacionalizēto namu īrnieku problēmām, norādīja Vidauskis.

Gājiens paredzēts maršrutā: Saeima - Jēkaba iela - Jauniela - Rīgas dome - Kaļķu iela - Brīvības piemineklis. Sapulces norise plānota pie Brīvības pieminekļa. Iecerēts, ka šajos pasākumos laikā no plkst. 10.30 līdz 13.30 piedalīsies aptuveni 200 cilvēku.

Kā ziņots, pērn naktī uz 16. martu tika iežogots laukums ap Brīvības pieminekli un teritorija starp viesnīcu "Roma" un ēstuvi "McDonald''s". Daļā Vecrīgas, Operas skvēra un Bastejkalna bija slēgta gājēju kustība.

Leģionāru piemiņas pasākumu laikā Rīgā pērn aizturēti 65 cilvēki. Starp aizturētajiem bija gan pašvaldības neatļauto piemiņas pasākumu dalībnieki, gan cilvēki, kuri protestēja pret šiem pasākumiem. Galvenokārt aizturēja tos cilvēkus, kuri nepakļāvās policistu prasībām un organizēja gājienus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu