Kūlas ugunsgrēkā iet bojā vīrietis.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rēzeknes rajona Nautrēnu pagastā ceturtdien, dedzinot kūlu, gājis bojā 1930.gadā dzimis vīrietis, informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns. Šis ir pirmais gadījums šogad, kad pērnās zāles dedzināšanas dēļ bojā gājis cilvēks.

Bojā gājušais vīrietis atrasts izdegušā pļavā aptuveni puskilometru no savām mājām. Kā ziņots, trešdien kūlas ugunsgrēkā Krāslavas rajona Ūdrīšu pagastā plašus 1., 2. un 3.pakāpes ķermeņa apdegumus guva 1927.gadā dzimis vīrietis. Viņš no Krāslavas slimnīcas pārvests uz Valsts apdegumu centru, uzzināja slimnīcā. Valsts apdegumu centrs vadītāja Monika Savicka pastāstīja, ka šobrīd centrā ārstējas četri kūlas ugunsgrēkos apdegumus guvuši cilvēki. Divu sieviešu, kas bija pirmās šogad kūlas ugunsgrēkos cietušās, veselības stāvoklis esot ļoti smags. Trešdien, kad laiks visā Latvijā bija sauss un saulains, līdzīgi kā marta pēdējās dienās, tika reģistrēti 102 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā platība sasniedza 887 hektārus. Savukārt, iestājoties lietainākam laikam, pērnās zāles svilināšanas gadījumu skaits ceturtdien samazinājās - reģistrēti 13 kūlas ugunsgrēki 18 hektāru platībā. Šodien pagaidām ugunsdzēsēji nav saņēmuši izsaukumus uz kūlas ugunsgrēkiem. Nav apstiprinājušās sākotnējās ziņas, ka marta nogalē smagus apdegumus Aizkrauklē guvušais vīrietis arī ir kūlas ugunsgrēka upuris. Aizkraukles slimnīcā informēja, ka šis gados vecais vīrietis, kura dzīvību, diemžēl, neizdevās glābt, bija dedzinājis sagrābtu pērno lapu kaudzi un pakritis tajā. VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Solveiga Smiltene informēja, ka šopavasar līdz 17.aprīlim ugunsdzēsēji dzēsuši 1678 kūlas ugunsgrēkus, kuros degušas 108 ēkas. Šogad pirmais kūlas ugunsgrēks tika reģistrēts 2.martā Talsu rajonā, kad pie Sabiles slimnīcas sausā zāle dega divu hektāru platībā. Kūlas dedzināšana Latvijā dinamiski attīstījās, kulmināciju sasniedzot 30.martā, kad tika saņemti 155 izsaukumu uz pērnās zāles ugunsgrēkiem jeb vidēji viens izsaukums ik devīto minūti. Pagājušā gada pavasarī Latvijā tika reģistrēts vairāk nekā 3060 sausās zāles dedzināšanas gadījumu, kuros nopostītas vairāk nekā 370 ēkas, dedzis arī mežs, elektrolīniju stabi, automašīnas un bojātas citas materiālās vērtības. Pērn kūlas ugunsgrēkos seši cilvēki gāja bojā un vēl seši guva apdegumus. Vairākkārt dedzinātājiem krasi pasliktinājusies pašsajūta lielā uztraukuma un ieelpoto dūmu dēļ, un viņiem sniegta medicīniska palīdzība, informē Smiltene.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu