Ādažu pagastā konstatē amonjaka noplūdi .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pamestā zvēraudzētavā Ādažu pagastā pirmdien konstatēta amonjaka noplūde, kuru speciālistiem pagaidām nav izdevies apturēt, informēja Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes priekšnieka vietnieks Andris Kalniņš.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā BNS uzzināja, ka noplūde konstatēta SIA "Ūdeles" teritorijā pirmdien ap plkst.13.30. Aizgriežot ventiļus, noplūdi no aptuveni divu tonnu rezervuāriem izdevies samazināt. Kalniņš stāstīja, ka noplūdi, visticamāk, izraisījuši metālu zagļi, kas pirmdien ielavījušies zvēraudzētavas kompresoru telpā un "mēģināja kaut ko noskrūvēt" no saldēšanas iekārtām. Speciālistiem pirmdien noplūdi izdevās ierobežot, taču tā nebija pilnībā novēršama. Ādažu pagasta padome atradusi firmu, kas apņēmusies amonjaku no bojātajām tvertnēm izsūknēt. Par darbu maksās pašvaldība. Pagaidām nav zināms ne noplūdušā amonjaka daudzums, ne videi nodarītais kaitējums. Kalniņš sacīja, ka amonjaks izplatījies arī ārpus telpām, taču tā koncentrācija gaisā nav sprādzienbīstama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu