Klintons apsolījis personiski palīdzēt Igaunijai iestāties ES .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā Tallinā ar bijušā ASV prezidenta Bila Klintona līdzdalību notikušās ekonomikas konferences organizētāji paziņoja, ka, savas runas panākumu iedvesmots, Klintons apliecinājis gatavību personiski palīdzēt Igaunijai iestāties Eiropas Savienībā (ES), raksta avīze "Postimees".

Tā kā ES paplašināšana ir atkarīga no tā, kā īri rudenī paredzētajā referendumā nobalsos par Nicas līgumu, Bils Klintons "IBM Eesti" izpilddirektoram Valdo Randperem un bijušajam Igaunijas prezidentam Lennartam Meri aizkulisēs teicis, ka viņš esot gatavs Igaunijas nākotnes vārdā visādi veicināt to, lai īri referendumā teiktu "jā". Nicā noslēgtais līgums nosaka, kā reformēt ES institūtus un lēmumu pieņemšanas mehānismu, lai ES varētu funkcionēt arī pēc jauno dalībvalstu uzņemšanas. Ja īri, kuri pirms gada jau noraidīja šo līgumu, rudenī atkal sacīs "nē", jauno ES dalībvalstu uzņemšana tiks atlikta uz nenoteiktu laiku. Klintons teica, ka labi pazīstot Īrijas premjerministru Bertiju Ahernu un esot gatavs dot savu ieguldījumu, lai uz ES paplašināšanu orientētā Īrijas valdība saņemtu no savas tautas līguma apstiprinājumu. Klintons sacīja, ka nepieciešamības gadījumā viņš ir gatavs pats doties uz Īriju, lai palīdzētu Igaunijas centieniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu