Šodien Maskavā ierodas Ziemeļkorejas līderis Kims Čenirs .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Ziemeļkorejas līderis Kims Čenirs ierodas Maskavā, kur sestdien viņam paredzētas sarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Kims Čenirs ieradīsies Krievijas galvaspilsētā ap pulksten 21 (pēc Latvijas laika) un tūlīt pēc sagaidīšanas ceremonijas dosies uz viņam sagatavotu rezidenci Kremlī. Kima Čenira galvenās sarunas notiks sestdien, kad viņš tiksies ar Vladimiru Putinu. Pēc sarunām, kas vispirms notiks šaurā lokā, bet pēc tam - paplašinātā sastāvā, tiks parakstīti kopīgie dokumenti. Vienā no tiem - Maskavas deklarācijā - būs atspoguļotas abu valstu nostājas stratēģiskās stabilitātes jautājumos. Konsultāciju gaitā Vladimirs Putins un Kims Čenirs apspriedīs arī vairākus kopīgos projektus, kuru īstenošana lielā mērā ir atkarīga no gaidāmo sarunu panākumiem. Maskavā neizslēdz, ka runa būs arī par Krievijas un Ziemeļkorejas sadarbību atomenerģijas izmantošanā miera laika vajadzībām, kas, iespējams, atsāksies. Intervijā aģentūrai ITAR-TASS Ziemeļkorejas līderis paziņoja, ka abu valstu attiecību attīstībai ir svarīga nozīme miera un drošības garantēšanā Āzijā un visā pasaulē. 5.augustā Kims Čenirs tiksies ar Krievijas Valsts domes spīkeru Genādiju Seļezņovu. Svētdien viņš apmeklēs arī Lidojumu vadības centru Koroļovā un Hruņičeva vārdā nosaukto Valsts kosmisko centru, kur aplūkos orbitālās stacijas "Mir" precīzu kopiju. Dienas otrajā pusē Kims Čenirs izbrauks uz Sanktpēterburgu un pavadīs tur divas dienas. Jau 7.augustā viņš atgriezīsies Maskavā, kur viņu gaida plaša kultūras programma. Nākamajā dienā Ziemeļkorejas līdera speciālvilciens izbrauks uz Novosibirsku, kas būs viņa pēdējā pietura pirms atgriešanās dzimtenē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu