Tiesībsargu neievēl, jāmeklē jauni kandidāti papildināts (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs balsošanas kārtās Saeimas deputāti šodien neievēlēja nevienu no pretendentiem uz tiesībsarga amatu - ne Ringoldu Balodi, ne Rasmu Kārkliņu.

Pirmajā balsojumā no deputātiem izsniegtajām 95 vēlēšanu zīmēm par derīgām tika atzītas 84. No tām par Tautas partijas izvirzīto Latvijas Universitātes pasniedzēju Ringoldu Balodi bija atdotas 36, bet pret - 48 parlamentāriešu balsis.

Par otru tiesībsarga kandidāti - apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK izvirzīto politoloģijas profesori Rasmu Kārkliņu nobalsoja 25 deputāti, bet pret - 59. Pret abiem kandidātiem nobalsoja 23 deputāti.

Savukārt otrajā kārtā Balodis ieguva 43, bet Kārkliņa - 26 balsis. Gaidāma trešā balsošanas kārta.

Trešajā balsojumā visvairāk - 44 balsis savāca Balodis, taču ar to nepietika, lai viņš ieņemtu tiesībsarga amatu. Balodis nevēlējās komentēt Saeimas vairākuma noraidošo attieksmi pret savu kandidatūru, taču nenoliedza, ka pēc atpūtas varētu piekrist atkārtotai izvirzīšanai tiesībsarga amatam.

Tautas partijas pārstāvis Māris Kučinskis Radio SWH sacīja, ka, visdrīzāk, neviens kandidāts nav ticis ievēlēts tādēļ, ka bijis pārāk īss iepazīšanās laiks. Vaicāts, cik drīz varētu tikt atrasti jauni tiesībsarga kandidāti, Kučinskis teica, ka tas ātrāk kā mēneša laikā nenotiks.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu