Lems par darba diskriminācijas aizliegumu seksuālās orientācijas dēļ (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien vēlreiz lems par darba diskriminācijas aizlieguma seksuālās orientācijas dēļ iekļaušanu Darba likumā, kura grozījumus Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atdevusi otrreizējai caurlūkošanai.

Jau ziņots, ka Saeima 15.jūnijā, galīgajā lasījumā pieņemot Darba likuma grozījumus, neiekļāva tajos ierosinājumu saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) direktīvu mainīt Darba likumu un iekļaut aizliegumu diskriminēt darbiniekus pēc seksuālās orientācijas.

Iebildumus pret Saeimas lēmumu izteica Latvijas geju un lesbiešu organizācija "ILGA Latvija", ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP), Labklājības ministrija un Valsts cilvēktiesību birojs. Organizācijas un ministriju pārstāvji aicināja Valsts prezidenti neizsludināt likuma grozījumus.

Bažas par diskriminācijas aizlieguma neiekļaušanu Latvijas Darba likumā pauda arī par nodarbinātību, vienlīdzību un sociālo politiku atbildīgais ES komisārs Vladimirs Špidla.

Labklājības ministrijas pārstāves ir informējušas deputātus, ka vairāki Eiropas Parlamenta deputāti iesnieguši pieprasījumu, jo Latvija nav savos likumos pilnībā pārņēmusi ES direktīvu par diskriminācijas aizliegumu seksuālās orientācijas dēļ. Tas, pēc ministrijas darbinieču teiktā, draud Latvijai ar tiesvedību Eiropas Kopienas tiesā un soda naudu.

Gan deputāti, gan Labklājības ministrijas pārstāves atzina, ka nav piemēru, kas liecinātu par seksuālo minoritāšu pārstāvju diskrimināciju Latvijā.

Latvijas lielāko reliģisko konfesiju vadītāji lūguši Darba likumā īpaši neizcelt citādo seksuālo orientāciju, jo tas, pēc viņu domām, tikai šķels sabiedrību.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu