Skolotāju algām 2010.gadā jāsasniedz 464 lati par likmi (53)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darba grupa piektdien vienojusies, ka 2010.gadā pedagogu algām ir jāsasniedz 464 lati par vienu likmi. Pagaidām vēl nav panākta vienprātība, kad tiks uzsākta algu paaugstināšana - skolotāji vēlas algas pielikumu jau no šā gada septembra, savukārt IZM par iespējamāku uzskata algu palielināšanu no nākamā gada janvāra.

Tāpēc darba grupa izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei (JL) un Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim (TP) izskatīšanai piedāvās divus variantus - viens no tiem paredz algu palielināt jau no šā gada septembra, bet otrs - no nākamā gada janvāra, pastāstīja IZM Politikas koordinācijas departamenta direktors Mareks Gruškevics. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) aizstāvētais algu palielināšanas variants paredz, ka šā gada septembrī pedagoga alga tiek paaugstināta par 40 latiem, nākamais algas palielinājums par 40 latiem ir 2006.gada janvārī un pēc tam pakāpeniski algas tiek palielinātas līdz 464 latiem 2010.gadā. LIZDA vadītāja Astrīda Herbaceviča pieļāva iespēju, ka vēl varētu diskutēt, par kādu summu skolotāju algas tiek palielinātas šā gada septembrī, tomēr algas pielikumam septembrī noteikti ir jābūt. Savukārt Gruškevics atzina, ka IZM atbalsta algas palielināšanu ar jauna finanšu gada sākumu - nākamā gada janvāri. Diskusiju par pedagogu algu palielināšanu plānots turpināt 26.maijā. Labklājības un Finanšu ministrijas pārstāvji šodien tikšanās laikā atzinuši, ka nepieciešams atcelt minimālās algas un pedagogu algas sasaiti, jo tādējādi tiek kavēta minimālās algas paaugstināšana valstī kopumā, informē IZM. Sanāksmes laikā izglītības darbinieki pauduši neapmierinātību, ka Latvijā trūkst vienotas darba samaksas sistēmas, bet Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji norādījuši, ka ieilgusī neziņa par reģionālo reformu kavē izglītībā ieguldāmo līdzekļu efektīvu izmantošanu. Darba grupa lūdza nozaru ministriju pārstāvjus sagatavot uz nākamo darba grupas sēdi konkrētu informāciju par vienotas darba samaksas sistēmas izveidi un reģionālās reformas īstenošanas plānu. Darba grupā strādā IZM, Kultūras ministrija, izglītības pārvalžu vadītāji, Latvijas Pašvaldību savienība, LIZDA un Latvijas Izglītības vadītāju asociācija. Šodien uz sēdi bija uzaicināti arī Finanšu ministrijas, Labklājības ministrijas un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pārstāvji.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu