Repše: demisijas pieprasījums nostiprinās koalīciju .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Einars Repše uzskata, ka Tautas partijas (TP) pieprasītā premjera demisija tikai nostiprinās valdības koalīcijas darbu un disciplīnu.

Par šādu premjera viedokli informēja viņa palīdze preses jautājumos Kristīne Jučkoviča. Premjers uzskata, ka TP rīcība ir mēģinājums destabilizēt situāciju un atgriezt valsti vecajās sliedēs. "Valdības darbs uzņem apgriezienus, un tas nav opozīcijas interesēs," spriež premjers. Pēc viņa domām, TP ir pretiniece veiksmīgajām reformām, kuras pieprasot tauta. Opozīcijas partija valdības darbam mēģina pretoties, norāda premjers. Kā ziņots, Saeimas TP frakcija parlamentā iesniegusi lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu premjeram. "Valsts ir nogurusi no šīs valdības bezatbildības un postošajiem eksperimentiem. Ir pienācis laiks atjaunot stabilitāti un tiesiskumu," TP rīcību pamato tās priekšsēdētājs Atis Slakteris. TP līderis uzskata, ka Repšes valdībai ir bijis pietiekami daudz laika, lai īstenotu iecerēto politiku un tautai dotos solījumus. Slakteris sacīja, ka TP esot "pietiekami lielas" izredzes gāzt valdību, jo tagad neapmierinātība ar Repšes darbību esot visām frakcijām. Viņš uzsvēra, ka TP mērķis ir panākt, lai valdība ir stabila. Valdības koalīcijas partijas - "Jaunais laiks", Latvijas Pirmā partija, Zaļo un zemnieku savienība un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK sola neatbalstīt TP iesniegto lēmumprojektu. Lēmumprojekts Saeimai būs jāizskata 12.jūnijā. Šis ir pirmais JL līdera Repšes demisijas pieprasījums viņa septiņus mēnešus ilgajā valdības vadīšanas laikā. Repšes vadītā valdība bija pirmā, kura pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas parlamentā tika apstiprināta bez debatēm un rekordīsā laikā - 10 minūtēs - pagājušā gada 7.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu