Atteiksies no policijas palīgiem. (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc vairākām dienesta pārbaudēm un amatpersonu sodīšanas Iekšlietu ministrija izstrādājusi grozījumus likumā par policiju, kas paredz atteikšanos no dažādi vērtētās policijas palīgu institūcijas, BNS uzzināja valdības Komunikācijas departamentā.

Līdzšinējā likuma redakcija paredzēja, ka par policijas palīgu var kļūt 20 līdz 65 gadus vecs Latvijas iedzīvotājs, kurš spējīgs brīvprātīgi palīdzēt policistiem. Grozījumi iesniegti valdībā un jau ceturtdien skatīti valsts sekretāru sanāksmē. Saistībā ar policijas palīgu institūciju Valsts policijā notikušas vairākas dienesta pārbaudes, jau samazināts policijas palīgu skaits, kā arī sodītas vairākas amatpersonas. Īpašu aktualitāti guva pērn decembrī pret toreizējo Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) priekšnieku Igoru Krasovski un viņa vietnieku, toreizējo RGPP kārtības policijas priekšnieku Valdemāru Hmeļevski ierosinātās dienesta pārbaudes par policijas palīgu darbā iekārtošanu RGPP. Abi RGPP vadītāji neilgi pēc dienesta pārbaudes sākšanas iesniedza atlūgumus, kā oficiālo atlūguma iemeslu minot problēmas ar veselību. Policijas palīgu statusā RGPP savulaik pabijuši vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki - Rīgas mēra padomnieks Guntars Kukuls, Rīgas domes pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisijas izpilddirektors Uldis Reimanis, domes dzīvokļu pārvaldes priekšniece Ārija Stabiņa, bijušais ekonomikas ministrs Atis Sausnītis, pazīstamais uzņēmējs Ēriks Masteiko, SIA "Dinaz group" un SIA "Baltic Oil Terminal" prezidents Nikolajs Jermolajevs, kā arī slavenie hokejisti Helmuts Balderis-Sildedzis un Mihails Vasiļonoks. Iekšlietu ministrs jau iepriekš paudis, ka aicinās valdību un Saeimu atbalstīt grozījumus normatīvajos aktos, kas paredzētu likvidēt šo institūciju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu