Stendzenieks pārliecināts par viņa slepkavības organizēšanu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krāpšanā apsūdzētais Armands Stendzenieks vēstulē Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai paudis pārliecību, ka tiekot organizēta viņa slepkavība, otrdien ziņo laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA).

Informāciju par viņa slepkavības organizēšanu Stendzenieks saņēmis no cietuma apsardzes darbiniekiem, kuri 8.martā paziņojuši, ka drošības apsvērumu dēļ Stendzenieks steidzami tiek pārvests no Liepājas cietuma uz Matīsa cietumu, ziņo NRA. "Man paziņots, ka saņemta operatīvā informācija par to, ka tiek gatavota mana fiziska likvidācija," Stendzenieks rakstot vēstulē. Laikraksts norāda, ka ticamību šādai informācijai piešķir tas, ka Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) komentāros ir ļoti atturīga. "Uzmanību Stendzenieka steidzamajai pārvešanai pievērš arī apstāklis, ka Liepājas cietumā apsūdzētais atradās jau vairākus mēnešus un pēc trim nedēļām Kurzemes apgabaltiesā bija paredzēts sākt izskatīt viņa krimināllietu. Tāpēc šobrīd viņa steidzamajai pārvešanai uz Rīgu jābūt ļoti nopietnai motivācijai," vēsta NRA. Laikraksts informē, ka Stendzeniekam un uzņēmējam Guntim Indriksonam pēdējā laikā izveidojies nopietns konflikts, kura pamatā ir Stendzenieka galvojumi par "Skonto" šefa negodīgo biznesu, sakariem ar korumpētām personām un ietekmi varas elitē. Vēstulē prezidentei Stendzenieks norādot: "Manas fiziskas likvidācijas gadījumā pasūtītājs var būt tikai pilsonis Guntis Indriksons." Tāpat Stendzenieks rakstot: "Nebaida tas, ka kāds nolēmis mani iebaidīt vai tiešām fiziski likvidēt, (..) taču es nevēlos, lai tautai tiktu pasniegts, ka Stendzenieks miris ar sirdskaiti, pārdozējot narkotikas, pats pakāries kamerā vai nogalināts krimināla konflikta laikā." BNS jau ziņoja, ka Augstākā tiesa nolēma nodot Kurzemes apgabaltiesai krāpšanā apsūdzētā Stendzenieka krimināllietu, jo lielās noslogotības dēļ to Rīgā būtu iespējams izskatīt tikai 2003.gadā. Apjomīgo un sarežģīto Stendzenieka lietu 29.oktobrī bija paredzējis sākt izskatīt oktobra vidū nogalinātais tiesnesis Jānis Laukroze. Tāpat jau vēstīts, ka Stendzenieka kriminālvajāšanu sāka tādēļ, ka viņš nav atmaksājis "Bankas Baltija" (BB) izsniegto kredītu 18 miljonu ASV dolāru apjomā firmai "ZuS Rohstoffe Trading GmbH", kuras prezidents viņš bija. Saskaņā ar apsūdzību kredīta saņemšanai BB Stendzenieks izmantoja "Ventspils naftas" (VN) bijušā viceprezidenta parakstītus garantijas dokumentus, kurus saņēmis pēc biznesa plāna par ķīmiskās ražotnes "Leuna Werke" iegādi Vācijā iesniegšanas. VN amatpersonas vēlāk paziņoja, ka garantiju dokumenti ir izkrāpti un uzskatāmi par viltotiem. Uzņēmēju aizturēja 1997.gada jūlijā Vācijā un ilgāku laiku negribēja izdot slikto apstākļu dēļ Latvijas cietumos, bet 1997.gada novembrī tomēr pārveda uz Latviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu