Anulē atļauju kaulu miltu kravas ievešanai Latvijā (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vides ministrija ceturtdien nolēmusi atcelt Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (RVP) izsniegto atļauju Latvijā sadedzināšanai ievest vairākus tūkstošus tonnu kaulu miltu, žurnālistus informēja vides ministrs Raimonds Vējonis.

Atļauju kravas ievešanai Latvijā parakstījis Lielrīgas RVP direktora vietnieks Andris Kalniņš, kurš BNS iepriekš atzina, ka pirms atļaujas izsniegšanas bija jāpārliecinās, vai sagatavota materiāla sadedzināšana, tas šoreiz nav izdarīts. Aptuveni 4000 tonnu kaulu miltu Ventspilī ieveda SIA "Freston Baltica" vajadzībām. Firma kravu esot iegādājusies Horvātijā, plānojot sākt tās sadedzināšanu. Krava joprojām atrodas Ventspilī, un Lielrīgas RVP direktors Vilis Avotiņš sarunā ar BNS ceturtdien pieļāva, ka firmai neizdosies realizēt iecerēto un pārvest kaulu miltus uz Rīgu. "Jebkura to pārvadāšana izraisa arī sabiedrības neapmierinātību," sacīja Avotiņš. Viņš norādīja, ka kravai, visticamāk, būs jāpaliek Ventspilī, līdz tai atradīs tālāku izlietojumu. "Visskaistākais būtu tos aizvest projām no Latvijas," atzina Avotiņš. "Freston Baltica" dzīvnieku izcelsmes atkritumu iznīcināšanas projektu vadītājs Andris Baumanis iepriekš laikrakstam "Diena" teicis, ka milti īpašās iekārtās tiktu sajaukti ar utilizācijai paredzētajiem kautuvju darbības pārpalikumiem, kas rodas Latvijā, un speciālās kurtuvēs sadedzināti, iegūstot arī siltumenerģiju. Taču pagaidām ne "Freston Baltica", ne kādam citam dienestam Latvijā nav zināms, kādi izmeši šajā procesā radīsies un cik kaitīgi tie būs, nav arī skaidrības, kur notiks sadedzināšana, cik liels siltums tās laikā radīsies un kur to realizēs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu