Izraēlas spēki saduras ar niknu pretestību Gazas sektora ebreju apmetnēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas spēki saskārās ar niknu pretestību, ceturtdien piespiedu kārtā atbrīvojot sešas ebreju apmetnes Gazas sektorā. Pusdienas laikā lielas armijas vienības iegāja Širathajamas apmetnē, kur māju rindā Gazas pludmalē dzīvo 16 radikālas reliģiskas ģimenes.

Karavīru vidū ir kāds Izraēlas armijas ģenerālmajors, kurš ieradies evakuēt apmetnē dzīvojošo dēlu. Armijas vienības iegājušas arī septītajā vietā - Kfarjamā, kas nav apmetne, bet nelikumīgs kolonistu priekšpostenis pie Širathajamas apmetnes. Izraēlas policija pauda bažas par Kfarjamas evakuācijas gaitu, kurā izveidojusies "ārkārtas situācija", jo daži bruņoti kolonisti draudējuši ar vardarbību, ja karavīri mēģinās viņus aizvest. Četri bruņoti kolonisti iebarikādējušies kādā ēkā. Izraēlas policija apsver viņu piespiedu izvešanā iesaistīt Izraēlas specvienības. Tajā pašā laikā tūkstošiem karavīru un policistu turpina evakuēt lielāko ebreju apmetni Gazas sektorā - Nevedekalimu. Kolonisti aizdedzinājuši vairākas mājas, un policisti un karavīri gatavojas iebrukt apmetnes galvenajā sinagogā, kurā iebarikādējušies vismaz 1000 jauniešu. Aktīvisti uz sinagogas trepēm ir izlējuši eļļu un sagatavojuši olu un krāsu krājumus, lai apmētātu karavīrus. Papildus Nevedekalimas un Širathajamas apmetnēm ceturtdien tiek evakuētas arī Kfardaromas, Ganoras, Gadidas un Nezerhazani apmetne. Ganoras un Nezerhazani apmetnē armija jau ir sākusi evakuēšanu, bet Gadidā karavīri vēl gatavojas ieiet. Kfardaromā Izraēlas armija ar varu no kādas reliģiskas skolas, rūpnīcas un bērnudārza izveda vairākus desmitus cilvēku, karavīri pārmeklē visas apmetņu mājas. Armija aplenkusi apmetnes sinagogu, kurā iebarikādējušies vairāki simti aktīvistu. Līdz šim evakuētas septiņas no Gazas sektora 21 ebreju apmetnes, kā arī četri nelikumīgi uzbūvētie priekšposteņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu