Pakistānā nošauti seši cilšu vecākie, kas palīdzējuši vajāt "Al Qaeda" kaujiniekus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nezināmi slepkavas divos atsevišķos uzbrukumos piektdien nogalināja sešus cilšu vecākos Pakistānas nemieru pārņemtajā Dienvidvazīristānas reģionā pie Afganistānas robežas, ziņo mediji un vietējie avoti.

Neviens nav uzņēmies atbildību par uzbrukumiem, kas acīmredzami bija vērsti pret valdības pārstāvjiem, kuri palīdz īstenot kampaņu pret starptautiskā terorisma tīkla "Al Qaeda" ārvalstu kaujiniekiem cilšu reģionā. Pirmais incidents notika netālu no galvenā tirgus laukuma reģiona galvaspilsētā Vanā, kur kaujinieki uzbruka kādas Ahmedzai cilts vecākā Mirzas Alama automašīnai. Alams, viņa divi dēli un vēl viens cilts vecākais, kas atradās automašīnā, tika nogalināti uz vietas. "Alams pārdzīvoja atentāta mēģinājumu pirms divām nedēļām un bija viens no tiem vietējiem vadītājiem, kas palīdzēja valdībai terora apkarošanas kampaņā," teica kāds vietējais pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms. Citā incidentā divi Mehsudas cilts vecākie tika nošauti gaišā dienas laikā netālu no kāda ciema rietumos no Vanas, ziņo vietējā televīzijas stacija. Viens no viņiem - Tadžs Muhameds - bija piedalījies reidos pret divu ķīniešu inženieru nolaupītājiem šā gada sākumā, no kuriem viens tika nogalināts glābšanas operācijas laikā. Pakistānas drošības spēki veic dažādas militāras operācijas pret ārvalstu un vietējiem kaujiniekiem Dienvidvazīristānā un Ziemeļvazīristānā, kur 2004.gadā tika nogalināti vairāk nekā 170 cilvēki. Pēdējie incidenti notika gandrīz nedēļu pēc tam, kad Pakistānas drošības spēki nogalināja 17 aizdomās turētus ārvalstu kaujiniekus apšaudē Ziemeļvazīristānas reģionā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu